Izsák-díj a tehetséggondozásért

2023.07.07. 18:00

A keszthelyi „közgáz” direktora kapta a rangos elismerést

Izsák-díjat kapott Páhi Sándorné Szalai Éva, a keszthelyi közgazdasági technikum igazgatója. Az elismerést a megyeszékhelyi Ady-iskola Izsák Imre Alapítványának vezetői adták át.

Péter B. Árpád

Az Izsák-díjat Nemes Erika és Dúcz Mihály adta át Páhi Sándorné Szalai Évának (középen)

Fotó: Péter B. Árpád

Nemes Erika, a civil szervezet kuratóriumának elnöke laudációjában emlékeztetett: hét éve működnek együtt a keszthelyi középiskolával, s ez idő alatt kirajzolódott a direktor eredményes tehetséggondozó munkája és tanári sokszínűsége.

Páhi Sándorné Szalai Éva 1995-ben szerzett történelem-földrajz szakos középiskolai tanári diplomát, s azóta a keszthelyi „közgáz” pedagógusa. Dolgozott igazgatóhelyettesként, majd az utóbbi években igazgatóként, s számos pályázatban vett részt.

Emellett rendhagyó órákat szervezett a városi könyvtár és a Balatoni Múzeum munkatársainak közreműködésével, a tanórákon pedig lehetőséget ad diákjainak kiselőadások megtartására, vitára, a véleményük kifejtésére. Sőt, a társadalmi problémák megközelítésére, feldolgozására projekteket hozott létre, méltatta a kitüntetett munkásságát Nemes Erika.

A közgazdasági technikum hét éve csatlakozott a zalaegerszegi Ady-iskola középiskolai tehetséggondozó programjához, és azóta közösen szerveznek természettudományos és történelmi konferenciákat, versenyeket, előadásokat – idézte fel Dúcz Mihály, a civil szervezet alapítója. Hozzátette: „Többször láttuk az előadásra készülő diákjait, az érdekes, újszerű módszereikkel, a diák hallgatóságot megszólító, komplex megközelítéseikkel. Sugárzott róluk az elvégzett munka öröme, tisztában voltak annak jelentőségével”.

– Nagyon szeretnénk folytatni a versenyzést – hangsúlyozta Páhi Sándorné Szalai Éva. – Ennek az az oka, hogy ez csapatjáték. Megtanulnak a gyerekek problémát megoldani, együtt dolgozni, tehát pont azok a kompetenciáik fejlődnek, amelyek majd a munka világában lesznek szükségesek.

Farkas Ferenc szobrászművész alkotásának átvételekor az igazgató már a következő tanév versenyeiről, elődadásairól szóló terveit osztotta meg az Izsák Imre Alapítvány vezetőivel, akik ugyancsak elkötelezettjei a tehetséggondozásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában