Imatábort szerveztek felnőtteknek

2023.06.25. 09:16

Lelkileg feltöltődve térhetett haza a nagykanizsai Magvető közösség

Második alkalommal rendezte meg a nagykanizsai Magvető közösség a felnőtteknek szóló imatábort a somogyi Kaposszentbenedeken, egy lelkigyakorlatos központban.

Benedek Bálint

Forrás: ZH

A mintegy 90 résztvevővel együtt ízelítőt kaptak a fiataloknak tartott imatáborokból, fűszerezve az Antióchiaban alkalmazott tanúságtételekkel és a Magvető közösség zenéjével. A résztvevők az ország minden részéről érkeztek, többségében a Kaposvári Egyházmegyéből.

- A zalaújlaki származású Antal Zsolt atya tanúságtételével indult a tábor - fogalmazott Némethné Horváth Emilia szervező. - Az atya arról beszélt, mit jelent az életében az imatábor, hogyan járult hozzá ahhoz, hogy pap legyen. Az evangélium, amit a kiscsoportokban feldolgoztunk, majd egymás között megosztottunk, a Kánai menyegző volt. A tanúságtételünkben Imrusommal azt osztottuk meg, hogy Márián keresztül az életünkben milyen sok csoda valósult meg, amikor figyeltünk az ő szavára: Tegyétek meg, amit mond! Az esti dicsőítés a Szentlélek jelenlétében történt, volt, akinek ez lett a legmeghatározóbb élménye.

Hozzátette: másnap Varga László püspök atya tanította résztvevőket és tett tanúságot arról: Ti vagytok a világ világossága! Elmondta vágyát, hogy tüzes lelkű hívekre és papokra lenne szükség, hogy az egyházmegye lelkileg megújuljon. Akarjunk szentté válni, akarjunk nagyszerű keresztények lenni. Ennek az első lépése az Istennel való kapcsolat mélyítése, izzítása. Minden vágyat Istenre kell irányítani újra és újra, mert mindent a vágyak mozgatnak. A vágyakból születik a gondolat, a gondolatból a tett és a tettekből a szokás.

- Majd Mária a kereszt alatt jelentet dolgoztuk fel - folytatta. - Előtte Fekete Csabáné tett egy olyan szívbe markoló tanúságot, hogy mindannyiunk elérzékenyültünk, hallva az ő betegségét, s amin keresztül ment. Hallhattuk, milyen álmokkal lepte meg az Isten, amelyek később valóra váltak. Természetesen az evangéliumok feldolgozása mellett ismerkedési estet is tartottunk. Néhányan még a kézművességet is kipróbálták, mások zarándokolni indultak, illetve voltak olyanok, akik inkább a csendes kápolnában való imát választották. Az akadályverseny vidám, csapatépítő feladatai igazi feloldódást, összekovácsolódást eredményeztek.

A Magvető közösség imasétája mindenkinek egyfajta istenélményt, istenkapcsolatot adott. S amíg néhányan az állomásokon tartózkodtak, addig Simon András grafikus művész tett tanúságot a munkásságában Isten jelenlétéről, illetve válaszolt a feltett kérdésekre. Mindenki feszült figyelemmel kísérte és magával vitte a csodás gondolatokat, rajzokat. A záró szentmisén Világos Krisztián atya a csodák legfontosabb elemére hívta fel figyelmüket, magára Jézusra, akinek mindent köszönhetnek.

- Hálásan köszönjük Rumszauer Miklós atyának, hogy végig lelkivezetőnkként számíthattunk rá, hogy tudásával és humorával tanított - mondta Némethné Horváth Emilia. - Mindannyian várjuk a folytatást, hiszen a leírtak csak morzsák azokból a csodákból, amik a lelkekben végbementek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában