Élmények, melynek elkísérnek egy életen át

2023.06.20. 13:12

Gyereknapot tartott Nagykanizsán a gyermekvédelmi központ

Sok élmény, vidám és szórakoztató program várta kedden a fiatalokat a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ gyereknapi rendezvényén a Csónakázó-tó partján.

Benedek Bálint

A gyermeknapon résztvevő vendégek, balról: Horváth Gyöngyi, Balogh László, Juhász Péter Pál, a Nagykanizsai Javítóintézet megbízott vezetője, Sidlovics Ferenc, Cseresnyés Péter és Zimborás Béla

Fotó: Szakony Attila

- Az intézményünknek három lakásotthoni hálózata van, a letenyei, a lenti, illetve egyben a zalaszentgróti és zalaszántói telephellyel rendelkező egységek - mondta köszöntőjében Horváth Gyöngyi, az eseményt szervező Zala Vármegye Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője. - Ezek kívül hozzánk tartozik még a zalaegerszegi és a nagykanizsai gyermekotthon. Az egész napos programra ebből az öt szakmai hálózatból közel 120 gyermek érkezett, akiknek vidám sport- és ügyességi, valamint kihívásokat is tartalmazó feladatokat kellett megoldaniuk az egyes állomásokon.

Az eseményre ellátogatott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala vármegyei kirendeltségének igazgatója, Zimborás Béla is, aki hangsúlyozta: öröm, hogy az iskola befejezése után egyből szabadidős tevékenységet szerveztek a fiataloknak. Az külön jó érzés, hogy a vármegye minden pontjáról érkeztek a Csónakázó-tó partjára kikapcsolódni az otthonokban élő gyerekek.

- Nincs más célunk az eseménnyel, csak annyi, hogy csillogó szemű gyerekeket láthassunk - fogalmazott Sidlovics Ferenc, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Gyermekvédelmi Intézményirányítási Főosztály vezetője. - A főigazgatóság megközelítőleg 6 ezer gyermekről gondoskodik, és 6200 kollégával dolgozunk azon, hogy a ránk bízott ifjúságnak csodálatos élményeket szerezzünk. Az itt szerzett jó emlékek örökre az életük részévé válnak. Persze amellett, hogy biztos jövőt és szép hétköznapokat biztosítunk nekik.

Majd Balogh László polgármester szólt a fiatalokhoz. Kiemelte: jó érzés, hogy egy gyermekekkel foglalkozó intézmény ilyen színes programkavalkádot kínál az otthonaikban fejlődő fiataloknak. Hiszen kicsit úgy működnek, mint egy iskola, fészek, oázis is lehet a rájuk bízottak számára.

- A Csónakázó-tó az elmúlt időszakban sokat fejlődött és pontosan ilyen rendezvények megtartására alkalmas - mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. - Kialakítottak egy tavat körülölelő futópályát, de kerékpáros központ is van, s hatalmas játszótér. Ezzel az eseménnyel azt is üzenjük, hogy egy évben nem csak egyszer tarthatunk gyermeknapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában