Furgonnal indult Kárpátaljára

2023.06.12. 16:30

Célba értek az adományok, amiket a homokkomáromi férfi szállított Beregszászba

Néhány napja furgonnal indult Beregszászba a homokkomáromi gyertyaöntő, Bodó Tamás. A férfi a háború előtti években is segélyszállítmányokkal látta el a Kárpátalján élő szegény sorsú embereket.

Benedek Bálint

Bodó Tamás az adományokkal megpakolt furgonban

Forrás: ZH

Korábbi cikkünkben Bodó Tamás már beszélt arról, hogy útja soha nem veszélytelen. Elmondta: háborús övezetbe megy Ukrajnába, ahol korábban még békeidőben sem érezte magát mindig biztonságban. Igaz, ilyenkor konzulátusi védelmet kér és kap minden egyes útjára, tudnak róla, bízik bennük. A Magyar Református Szeretetszolgálat állítja ki a hivatalos adományozólevelet, enélkül át sem mehetne a határon.

Forrás: ZH

– Ezúttal kórházi felszereléseket vittem a beregszászi kórháznak – mesélte. – Ez egy német kórház felajánlása. Rajtuk kívül még a Johannita szeretetszolgálattól 200 kilogramm tartós süteményt, illetve egyéni adakozóktól 13 kerékpárt vittem a szegényekhez. Emellett tartós élelmiszer, takarók, játékok, sporteszközök, pelenkák, cipők és vitaminok kerültek a nehéz sorban lévő emberekhez. Nem utolsó sorban a nagykanizsai Piarista-iskola tanulóira, szüleikre és tanáraikra is büszke lehetek, akik nagy adag édességet gyűjtöttek. Ezzel is némi mosolyt csalhattam a beregszászi fiatalok arcára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában