Képviselő-testületi ülés

2023.05.25. 12:45

Tizenegy óvodai csoport indulhat a lenti Mesevár Óvodában

Több intézmény elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolója mellett a Mesevár Óvoda csoportlétszámait is meghatározták a szerdai önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Várhatóan 252 óvodás kezdi meg szeptemberben a nevelési évet a Mesevár Óvodában

Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A képviselő-testület a 2023-24-es nevelési évben a Mesevár Óvodában összesen 11 óvodai csoport indítását engedélyezi. Május elején az intézménybe 77 kisgyermeket írattak be, így várhatóan 252 óvodás kezdi meg szeptemberben a nevelési évet, de – mint az ülésen elhangzott – ez a szám a nyári beíratásokkal még változhat.

Arról is döntöttek az ülésen a képviselők, hogy a zöldváros programban a termálfürdő területén kialakított komfortpont bérbe adására és a mellette lévő játszótér és sportpályák üzemeltetésére nyílt pályázati felhívást írnak ki. Határoztak a nyitvatartásról is, eszerint a játszóteret és a sportpályákat 10 és 18 óra között lehetne használni május 1-től október 30-ig, mert figyelembe kell venni, hogy a komfortpont – mely a létesítmények kulturált kiszolgálását segíti elő – téli üzemmódban – november 1-től április 30-ig – nem működik.

Az ülésen továbbá arról is döntött a képviselő-testület, hogy csatlakoznak az Országgyűlés orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló határozatához, az abban foglaltakkal egyetértve, határozott nemet mondanak a háborúra, és szorgalmazzák a mielőbbi békekötést.

Elfogadták emellett a gyermekvédelmi, gyermekétkeztetési feladatok ellátásáról szóló beszámolót, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet és az egészségfejlesztési iroda, valamint a „Civilkurázsi” Közalapítvány 2022-es beszámolóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában