Szent Flórián napján

2023.05.07. 15:51

Akkor is küzdenek, amikor mások már feladták

Visszakapott régi-új bázisán tartott Flórián-napi ünnepséget vasárnap a letenyei önkéntes tűzoltó egyesület. A program a Flórián-szobor koszorúzásával kezdődött, ahol Kovács Tibor elnök mondott beszédet.

Gyuricza Ferenc

Az eskütételt követően vízzel locsolták le az egyesület új tagjait

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ennek során nemcsak a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról, illetve a már elhunyt tagtársaikról emlékezett meg, de szólt a tűzoltók hitvallásáról is. Úgy fogalmazott: oda mennek, ahonnan mások elmenekülnek, hogy az elesetteket, a bajbajutottakat segítsék tetteikkel, erejükkel és eszközeikkel.

– Mi vagyunk azok, akik akkor is küzdenek, amikor mások már feladták – emelte ki az elnök, majd azt is hozzátette: az önzetlen segítség, a közösségért tenni akarás sajnálatos módon kihalófélben van a világunkban, ezért is példaértékű az, amit az önkéntes tűzoltók végeznek, tudatában annak, hogy a mások segítése, megvédése akár a saját életükbe, egészségükbe is kerülhet, akárcsak annak idején Szent Flóriánnak.

Esküt tesznek az egyesület új tagjai. Balról Bíró Gergő, Horváth Hunor és Török Richárd
Fotó: Gyuricza Ferenc

A program szentmisét követően kitüntetések és elismerések átadásával, valamint az egyesület új tagjainak avatásával folytatódott. Kovács Tibor elmondta: öt fővel bővült a tagság, ám közülük most hárman tesznek esküt, amit a tűzoltó hagyományok szerint vízzel való bőséges lelocsolásuk követett. A Flórián-napon részt vett Farkas Szilárd, a város polgármestere is, aki röviden szólt arról, hogy végre sikerült visszaszerezniük az államtól az egyesület régi objektumát, amit újra átadtak az egyesületnek használatra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában