Kinevezés

2023.04.23. 09:00

Új felelős szerkesztő a Muravidéki Magyar Rádió élén

Pisnjak Atilla művészettörténészt, a lendvai Galéria és Múzeum munkatársát nevezte ki a Muravidéki Magyar Rádió (MMR), vagyis a szlovéniai magyar nyelvű közszolgálati rádiócsatorna új felelős szerkesztőjévé a Szlovén RTV vezérigazgatója, Andrej Grah Whatmough.

Gyuricza Ferenc

Pisnjak Atilla

Fotó: Gyuricza Ferenc

Pisnjak Atilla megbízatása május elsején lép hatályba, s négy évre szól. A vezetőváltás nyílt pályázati eljárás eredményeként jön létre. A felelős szerkesztői pozícióra kiírt pályázatra ketten jelentkeztek, Pisnjak mellett Végi József, az MMR jelenlegi vezetője. A rádió munkatársainak többsége Pisnjak Attila programterve mellett foglalt állást, ezért Zver Ilona, a Szlovén RTV magyar nyelvű műsoraiért felelős vezérigazgató-helyettese őt javasolta Andrej Grah Whatmough-nak az MMR élére kinevezni. Pisnjak megbízásához azonban szükség volt még a Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorok Programbizottságának jóváhagyására is, a kilenc fős grémium legutóbbi ülésén jelen lévő hét tag egyöntetűen hozzájárulását adta ehhez. Pisnjak Atilla a rádió hagyományainak megőrzése mellett a műsorstruktúra megújítását, valamint a fiatalok felé történő nyitást jelölte meg fő céljaként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában