Az E-mentes élet hozzávalói

2023.04.15. 11:00

Előbb egészség-, majd diáknapot rendeztek a keszthelyi „Közgázban”

Sorjáznak a programok a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikumában. A közelmúltban volt egészség-, majd diáknap, a lány labdarúgócsapat pedig bejutott a Diákolimpia országos döntőjébe.

Péter Béla Árpád

A „Közgáz” lány labdarúgócsapata megnyerte a Diákolimpia megyei versenyét

Fotó: ZH

Az egészségnap kiemelt témája a véradás, illetve az egészséges táplálkozás volt. A Vöröskereszt tevékenységét Kapcsándy Mária keszthelyi területi vezető mutatta be, majd „E-mentesen egészségesen” címmel Hegedüs Mária, a városi egészségfejlesztési iroda vezetője tartott előadást.

A diákoknak ezúttal E-mentes ételeket kellett készíteniük
Fotós: ZH

Ehhez kapcsolódóan előzetes feladatként az osztályoknak „E-mentes” ételeket kellett készíteniük. Idén is kialakítottak egy helyi szűrőállomást, ahol lehetőség nyílt vércukorszint-, vérnyomás- és testzsírszázalék-mérésre. Az eredmények alapján az iskola legfittebb leánya Németh Kinga, a legfittebb fiú pedig Németh Jácint lett.

A „KÖZGÁZ7-próba” résztvevőire változatos feladatsor várt
Forrás: ZH

Ezt követően diáknapot is rendeztek a keszthelyi intézményben. Ennek fő látványossága a hét feladatból álló „KÖZGÁZ7-próba” volt, amelynek teljesítéséhez nemcsak tudásra és erőre volt szükség, hanem logikára, kreativitásra, együttműködésre és stratégiára is. Az intézményhez kapcsolódó hír, hogy az iskola leány labdarúgócsapata megnyerte a Diákolimpia megyei versenyét, és ezzel bejutott országos döntőbe, amelynek Szekszárd ad majd otthont.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában