Zene és előadás

2023.04.22. 14:30

A nagy női elődökre emlékeztek Nagykanizsán

Zeneszó címmel szerdán a városban egykor működött nőegyletekre emlékezett a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja az intézmény tükörtermében. A műsort zene és előadás színesítette.

Benedek Bálint

Intézményvezetők, kollégák a Hölgyklub vezetőjével, balról: dr. Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója, Kunics Zsuzsanna, Büki Pálné, Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója és Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a Hölgyklub vezetője, Büki Pálné köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megköszönte a város nyugdíjas közösségének támogatását, külön kiemelte a Thúry György Múzeum munkatársaival ápolt kiváló partnerséget. Szólt a klubnak helyet biztosító kaszinó épületének történetéről és arról, hogy egykor milyen fontos színtere volt Kanizsa kulturális életének. Büszkeséggel tölti el az a tény, fogalmazott, hogy ma a kultúra bizonyos szegmenseiben hölgyek állnak az intézmények élén és kitűnően vezetik azokat.

A műsorban közreműködtek a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanárai és növendékei. Majd Nagy női elődeink példája nyomán címmel Kunics Zsuzsanna történész-muzeológus vetített képes, részletgazdag előadását hallgathatta meg a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában