Tyúkanyó

2023.02.09. 16:01

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték a tófeji Szakács Jánosnét

Családtagjai mellett az önkormányzat képviseletében Horváth Zoltán polgármester és Pappné Varga Angéla aljegyző is felköszöntötte csütörtökön 90. születésnapja alkalmából Szakács Jánosnét.

Gyuricza Ferenc

Szakács Jánosné és az őt köszöntők. Balról egyik unokája, Nikolett, lányai, Teri és Irénke, valamint Horváth Zoltán és Pappné Varga Angéla

Forrás: Tófeji önkormányzat

Az ünnepelt Andris Rozália és Kollerics János gyermekeként 1933. február 9-én született a közép-zalai községben, ahol egész eddigi életét töltötte. Az ünnepelt nagyon fiatalon, 18. életévének betöltése előtt, 1950. december 29-én házasságot kötött, s a 68 éven át tartó frigyből három lány született. Marika 1951-ben, Teri 1954-ben, Irénke pedig 1961-ben látta meg a napvilágot. 

Szakács Jánosné szerető férje oldalán vezette a háztartást, majd amikor már gyermekeik nagyobbak lettek, az akkori zalatárnoki termelőszövetkezetben helyezkedett el. Később a tófeji önkormányzati hivatal egykori jogelődjénél, a községi közös tanácsnál dolgozott, nyugállományba is innen került. Nyugdíjazását követen még jobban bekapcsolódott gyermekei családjainak segítésébe, ez napi feladatot jelentett számára, hiszen Irénke csak úgy tudott nyugodtan dolgozni, ha a nagymama vigyázott Nikire, Martinra és Henire, de akár Teri gyermekeire is. Szakács Jánosné egész életében tyúkanyóként tartotta össze családját, ezt a feladatot még most, 90 évesen is örömmel vállalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában