Beszámolók, visszaemlékezések

2023.02.01. 13:45

Kiállítás mutatja be a lenti gyógyfürdő elmúlt négy évtizedét a városban

Kedden a városi könyvtárban Lenti, mint fürdőváros címmel nyílt kiállítás, melyen fotók mutatják be a gyógyfürdőt az elmúlt 4 évtizedben, de betekintést nyerhetnek az érdeklődők az úszóklub munkájába, az ott dolgozók mindennapjaiba, illetve a fürdőlátogatók élményei megismerhetők a beszámolókat, visszaemlékezéseket olvasva.

Korosa Titanilla

Méltatta a tárlatra összeállított anyagot és köszöntötte a megjelenteket dr. Csider Sándor költő is, aki saját verssel készült az alkalomra. A kiállítás 3 hónapon át látható

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A helyi identitás és kohézió erősítését célzó program záró tárlata a mostani, a megnyitón Horváth László polgármester vette sorba a termálfürdő fejlesztésének legfontosabb állomásait.

– Lentit a katonamúlt után egyre inkább, mint fürdővárost ismerik – kezdte. – A természeti környezetnek és a gyógyfürdő fejlesztésének köszönhetően jelentős wellness és turisztikai célponttá vált a város. Visszaemlékezve a kezdetekre: 1977-ben kezdődött a fürdő építése, 1978 nyarán adták át az első kültéri medencéket, kiszolgáló helyiségeket. A fedett uszodát 1990 szeptemberében vehették birtokba a vendégek, 1988-ban minősítették gyógyvízzé az itt található termálvizet. Folyamatosan bővült a létesítmény, 2002-ben alakították ki a Szent György Energiaparkot, majd megépült az új szabadtéri strandmedence óriáscsúszdával, 2010-ben bővült a fedett uszoda, 2015-16-ban megépület a négycsillagos szálloda, az élményfürdő, majd gyógyhellyé nyilvánították a fürdő és a kemping területét. Azóta a fürdő és a szálloda is több minősítést, elismerést kapott, legutóbbi pedig felavathattuk a 2,4 milliárd forintos egészségturisztikai fejlesztést az egyedülálló hiperbár oxigén terápiával, emellett további közel 100 kezelés vehető igénybe.

Hozzátette, hogy a gyógyfürdő a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, közel 130-an dolgoznak itt. Összességében sikeresnek tekinthető ez a "vállalkozás" – fogalmazott a polgármester, hiszen az elmúlt 40 évben több mint 10 millió látogató kereste fel a fürdőt és minden nehézségtől függetlenül igyekeznek működtetni és tovább fejleszteni.

Méltatta a tárlatra összeállított anyagot és köszöntötte a megjelenteket dr. Csider Sándor költő is, aki saját verssel készült az alkalomra.

A kiállítás 3 hónapon át látható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában