A csókok városa

2023.02.18. 16:00

Ezen a hétvégén még várják a romantikára vágyókat Hévízen

Még ezen a hétvégén is várják a csókpadok Hévíz lakóit s vendégeit. Idén több mint 70 romantikus ülőalkalmatosság hívogatja a szerelmeseket, s a hagyományoknak megfelelően van szinglipad is, amelyen – a remények szerint – bárkire rátalálhat a szerelem.

Péter B. Árpád

Csók(hír)adó. Balogh Ferenc és Balogh-Kovács Beatrix is kipróbálta a helyi televízió előtt felállított romantikus ülőalkalmatosságot

Fotó: Péter B. Árpád

A program 2021-ben 14 romantikus, feldíszített paddal indult Bálint nap alkalmából, amelynek sikerén felbuzdulva tavaly már 60, idén pedig még ennél is több helyszín várta, illetve várja még ezen a hétvégén is a csókra szomjazókat.

A helyi vállalkozók egyesülete három éve hirdeti: Hévíz a csókok városa. Ezért találta ki a közösség, hogy a szerelmesek ünnepére feldobják a várost, és a csókpadoknál – nyereményekért cserébe – várják a romantikára vágyókat, akik meghitt pillanataikat szelfiken örökíthetik meg, amiket ha megosztanak a közösségi oldalukon, még akár nyerhetnek is.

Idén is van szinglipad, ahol – a remények szerint – bárkit eltalálhat Ámor nyila, újdonságként pedig lánykérő pontot alakítottak ki a Hévízi Vállalkozók Egyesületének tagjai a Véderdő Lombkorona-kilátójánál. Ebben az évben – először a sorozat történetében –magánháznál is állítottak csókpadot, amelyre a szíveket saját kezűleg varrta a családfő.

A szinglipadnál Soborné Mosolygó Liám coach több alkalommal is tartott párkapcsolati tréninget
Forrás: ZH

S ezúttal nemcsak a Bálint-nap, hanem a házasság hete is apropóul szolgál a szervezőknek, akiknek feltett szándéka, hogy feldobják a februári csendet és tűzbe hozzák a helyieket és az oda látogatókat – árulta el Morvai Anikó, a HVE elnöke, hozzátéve: 2021-ben, az egyesület taggyűlésén született az ötlet azért, hogy a pandémiás időszakban vendégeket vonzzanak Hévízre. A kezdeményezből pedig azóta hagyomány lett.

Több mint egy héten át szabad volt a csók s a szerelem a fürdőváros feldíszített padjain
Forrás: ZH

– Mindennek az az üzenete, hogy jó együtt lenni, megölelgetni, megszeretgetni egymást, és persze kicsit körülnézni a világhírű fürdővárosban – fogalmazott a civil közösség vezetője. – Másrészt

pedig: azok a vállalkozók, akik ezeket a padokat felállítják, hatalmas szeretettel és odaadással készülnek, és ezt megérzik mindazok, akik városunkba látogatnak, éppen ezért egyre népszerűbb ez a kezdeményezés.

Millei Katalin, a HVE tagja mindehhez hozzátette: az a szándékuk, hogy megtörjék, feldobják a téli barátságtalan időszakot, s ezzel együtt élettel töltsék meg Hévíz utcáit és tereit.

A Hévízi Termelői Piacon is állítottak csókpadot, amit többen ki is próbáltak a kereskedők és a vásárlók közül
Forrás: ZH

– Mindezen túl közösségépítő szerepe is van a programnak, hiszen azok a vállalkozások, amelyek csatlakoztak, mind-mind szeretettel fordulnak a kezdeményezés felé, és egymással együttműködve vesznek részt ebben az idén már több mint egyhetes romantikus sorozatban.

Kutyaszerelem egy csókpadon
Forrás: ZH

Üzletek, vendéglátóegységek, szolgáltatók, magánszállásadók, közintézmények és szállodák is csatlakoztak a kezdeményezéshez, amely évről-évre egyre nagyobb sikert arat. Rácz Ilona, az Eni Travel munkatársa például azt emelte ki: mindez mosolyt csal az emberek arcára, akik örömmel, jókedvűen ülnek le egy-egy padra, s ez motiválja a résztvevő vállalkozásokat, ezért is bővül évről-évre a csókpontok száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában