Biztosították helyüket a világbajnokságon

2023.01.26. 06:50

Zalai taggal a soraiban szerzett bronzérmet a magyar válogatott a fagylalt Eb-n

Harmadik lett a Sigep Rimini Gelato Europe Cupon – vagyis a fagylalt Európa-csapatbajnokságon – a magyar válogatott, soraiban a gyenesdiási Somogyi Renátával.

Péter B. Árpád

Füredi Krisztián, Somogyi Renáta és Gácsi Zoltán dobogós helyével kivívta a jogot a világbajnokságon való indulásra

Forrás: Facebook

A gyenesdiási Bringatanya többdiplomás fagylaltmestere mellett Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda) és Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia) alkotta a teamet, amely az olaszországi Riminiben elkápráztatta a zsűrit. Asztalukra egy tortából, fagylaltból, mono desszertből és karamellszoborból álló alkotás került, dobogós helyezésük pedig azt jelenti, hogy jövő januárban indulhatnak a fagylalt-világbajnokságon.

A Gelato Europe Cupon hét nemzet válogatottja mérette meg magát, a magyar csapat kapitánya Somogyi Renáta volt. A háromnapos viadal múlt pénteken kezdődött, az ünnepélyes eredményhirdetést hétfőn tartották Riminiben.

A Gelato World Cupot 2003 óta kétévente rendezik. A vb-re a világ minden tájáról érkeznek cukrászok, akiknek az a feladatuk, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, bemutassák a legújabb trendeket, s hozzájáruljanak az ágazat professzionalista fejlesztéséhez.

Forrás: Facebook

A jövő évi Gelato World Cup mezőnye most formálódik, az európai válogatók első fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén Riminiben, ahol Ausztria, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország válogatottja állt rajthoz.

A nemes versengést az olaszok nyerték a németek és a magyarok előtt, s ez a három nemzet jogot szerzett a 2024-es világversenyen való indulásra, vagyis Somogyi Renáta, Füredi Krisztián és Gácsi Zoltán már biztosan ott lesz a világbajnokságon, amit szintén Riminiben rendeznek.

Olaszország egyébként már számos sikert hozott a Bringatanya fagylaltmesterének, hiszen például 2017-ben a Gelato World Tour

szakami különdíját nyerte el Riminiben, 2019-ben pedig egy mandulás alapú málna-eper variegátóval kevert fagylaltjával, az Amore Szicilianóval jutott ki a firenzei Európa-bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában