Oázisként működik a keresztény intézmény

2023.01.25. 12:00

Jótékonysági bált tartottak a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a zalaegerszegi Mindszenty-iskola hagyományos jótékonysági bálját, s ez volt az első alkalom, hogy az intézmény új tornacsarnoka biztosíthatott helyszínt a programnak.

Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő nyitotta meg az estet

Forrás: Zalai Hírlap

A szombati rendezvényt (amelyet 2 év kényszerű szünet után tarthattak meg az idén újra) Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nyitotta meg. Beszédében felidézte, hogy 3,3 milliárd forintos beruházással épült meg az új torna- és vívócsarnok. (A terem befogadóképessége lehetővé tette, hogy 380-an vásároljanak belépőt a bálra). Az általános iskolásokat, a gimnazistákat és a kollégistákat is figyelembe véve összesen mintegy ezer diák jár a Mindszentybe, a túljelentkezés pedig óriási – mondta el lapunknak a képviselő.

Vigh László hangsúlyozta: az iskolában keresztény szellemiségű oktatás zajlik, ezáltal oázisnak tekinthető. A Mindszenty (Pehm) József néhai apátplébános, későbbi bíboros-hercegprímás által Zalaegerszegre hívott Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend szellemisége ugyanis változatlanul meghatározza az intézmény működését, a helyi közösség életét.

A bál ezúttal is jótékony célokat szolgált, a bevételt az iskola működésére, eszközeinek fejlesztésére fordítják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában