Vajon ki vitte el?

2023.01.06. 08:38

Eltűnt Gombóc Artúr szobra!

Felzúdulás kísérte a Facebookon a bejelentést, miszerint eltűnt Kolodko Mihály szobrászművész egyik legkedveltebb miniatűr alkotása a Pisky sétányon.

likebalaton.hu

Ilyen volt a Gombóc Artúr-szobor Tihanyban, amíg el nem tűnt Fotó: Krausz Andrea

Forrás: likebalaton.hu

A hétvégén még látták a Gombóc Artúrt, csütörtökön viszont már csak a hűlt helyét találták Tihanyban. Erről a Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala tájékoztatott a Facebookon.

“Lehet, hogy társaihoz hasonlóan Gombóc Artúr is elrepült a szilveszteri tűzijáték elől? Netán valakit zavart a mi kis dundi Kolodko szobrunk? Vagy egyszerűen csak egy kis csoki után nézett?” – olvasható a közösségi oldalon.

Csokit vittek neki a kirándulók

Kolodko Mihály kárpátaljai szobrászművész 2017-ben települt át Magyarországra, leginkább miniszobrairól vált ismertté. Főként Budapesten találhatóak meg gerillaszobrai, a Balaton régiójában pedig Veszprémben áll néhány alkotása. A Gombóc Artúr 2020-ban került ki a Pisky sétányra, ahol gyakran vittek neki csokoládét a kirándulók.

Nagyon felháborodtak a kommentelők

A poszt alatt kommnetelők hada zúdult fel azon, hogy “milyen emberek vannak”, vagy hogy “valaki most boldogan nézegeti otthon a polcán?”. Volt aki javasolta, hogy kamerázzák be a környéket. A bejegyzés azonban optimizmusra ad okot. A posztban ugyanis sejtelmesen azt írják:

„Mindenesetre azt megígérhetjük, hogy szólunk, ha újra a helyén lesz! Ne aggódjatok miatta!”.

Egyelőre tehát még semmi konkrétum nem derült ki az eltűnéssel kapcsolatban - olvasható a likebalaton.hu oldalán. 

 

Szombaton végre pontot tehettünk az ügy végére: 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában