Kutyakarácsony

2022.12.18. 18:00

Karácsonyoztak a Bogáncs állatmenhelyen

Élénk csaholás és farokcsóválás, no meg feldíszített fenyőfa fogadta azokat, akik felkeresték a megyeszékhelyen a Bogáncs állatmenhelyet, ahol szombaton tartották meg a hagyományos kutyakarácsonyt.

Arany Gábor

Nudli kutya fogadta Leibinger Pétert és feleségét, Adriennt, meg kislányukat, Dorottyát. A Kemestaródfáról érkezett család is gyarapította az ajándékok sorát

Fotó: Arany Gábor

Gyűltek az ajándékok, száraz tápok, konzervek a díszes fa mellett, de a legnagyobb örömet a sétáltatás jelentette a négylábú lakóknak. Mint Abai Erika, a menhely vezetője elmondta, évente 3-400 kutya fordul meg náluk hosszabb-rövidebb ideig, az örökbefogadásig, és az új gazdák gyakran a határon túlról érkeznek. Jelenleg másfélszáz kutyáról gondoskodnak, valamint közel száz macskáról, utóbbiak ideiglenes befogadóknál élnek. Az 1999-ben alapított Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület által működtetett menhelyre bekerült védencek orvosi ellátást kapnak és megkezdődik rehabilitációjuk. Az egyesület fennállása óta több ezer állatnak sikerült új otthont találni. A menhely fenntartása évente 30 millió forintba kerül, feladataik ellátása támogatók nélkül szinte megoldhatatlan lenne. Elegendő csak arra gondolni, hogy a felnőtt kutyák napi élelmezéshez fél mázsa táp szükséges, valamint további 30-40 kiló speciális eledel a kölyköknek és különböző bajokkal küzdő ebeknek. Ezért nagy segítség számukra a jeles napokhoz kapcsolódó akciókban érkező sokféle adomány..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában