Szemetelés

2022.12.01. 13:00

Az állatmenhelynek nem kellett a büdös hús, az erdő szélére öntötték ismeretlenek Nagykanizsán

Rothadó csirkeaprólékot borítottak ismeretlenek az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület közelében lévő Leányvári utca egyik füves területére. Erről közterület-felügyelők és kutyasétáltatók értesítették a menhelyet.

Az erdőbe kihajított rothadó csirkehús közegészségügyi kockázatot jelent és a rágcsálókat is vonzza

Forrás: ZH

A menhely telepvezetője, Skanecz Tamás sejti kik lehetnek az elkövetők, hiszen néhány napja két ismeretlen férfi gyanús húsosládákkal jelent meg náluk. Szerették volna ingyen felajánlani adományként az állatoknak.

– Különféle csirkeaprólékot, farhátat és egyéb nyers csontokat hoztak, amik már akkor orrfacsaró bűzt árasztottak – mesélte. – A kollégáimmal együtt elmondtuk nekik, hogy ilyen minőségre nincs szükségünk, elbúcsúztunk és ők elmentek. Aztán az eset után néhány nappal a közterület-felügyelettől és kutyát sétáltató ismerősöktől azt a jelzés kaptuk, hogy a menhelyhez közel lévő utcában az árokparton és az erdős rész több pontján rothadó húsárut találtak. A rendőri feljelentés megtörtént, s jelenleg személyleírások és kamerafelvételek alapján keresik az elkövetőket. Ráadásul ez a kiöntött húsáru veszélyes hulladéknak minősül.

Forrás: ZH

Skanecz Tamás ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy ilyen egyáltalán megtörténhetett, hiszen a hús bomlása nemcsak büdös, hanem a környező rágcsálókat, de akár a rókákat is odavonzza és közegészségügyi veszélyt jelent.

– Előfordult, hogy kaptunk friss húst, de egyáltalán nem nagy mennyiségben, hiszen a tárolására nem rendezkedtünk be – folytatta. – Olykor kapunk főtt húst is, de ha valaki igazán segíteni szeretne az állatainkon, akkor száraz táppal és konzervekkel bármikor megteheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában