Gelencsér Gábor tárlata

2022.11.16. 09:30

Szigetvilág címmel nyílt kiállítás a Honvéd Kaszinóban (videó)

A Honvéd Kaszinóban nyílt meg kedden Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró és gyűjtő Szigetvilág című kiállítása. A tárlatot Jeszenői Csaba, a Rozgonyi-iskola tanára ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Benedek Bálint

Gelencsér Gábor (j) és Jeszenői Csaba a szigetek zászlói között

Fotó: Szakony Attila

Az emeleti galéria paravánjait különféle nemzetek zászlói borítják, míg a vitrinekbe pénzérmék és képeslapok kerültek. Gelencsér Gábor a tárlat előtt elmondta: a világ minden tájáról, Máltától Grönlandon át egészen Japánig számos szigetország mutatkozik be a december 15-ig látható kiállításon. A gyűjteményben helyet kapott több érdekesség is, egyik ilyen az Andamán- és Nikobár-szigetek. India egyetlen szigetcsoportja, mely teljesen elzárta magát a modern világtól, külföldi nem léphet a területére.  S a november 20. és december 18. közötti katari labdarúgó-világbajnokságnak is szenteltek egy sarkot, ahol a környező országok pénznemeit is megmutatják.

Jeszenői Csaba a megnyitón beszélt a szigetek titokzatosságáról, szimbolikájáról és arról, milyen érzés a kontinens belsejében, tengerektől távol élni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában