Nagykanizsai vasember

2022.11.14. 14:31

Nincs strandidő, a kanizsai Ács László mégis úszott a gyékényesi bányatóban (videó)

A nagykanizsai vasember és ultrafutó Ács László az elmúlt hétvégén ismét megmártózott a zalai megyehatárhoz közeli somogyi Gyékényes bányatavának vizében.

Benedek Bálint

Ács László sportembert feltölti energiával a hidegvizes fürdőzés

Fotó: Benedek Bálint

A különleges kihívást tavaly kezdte és egyetlen hónapot sem hagyott ki az évben. Nyaranta ez nem olyan nagy tett, hiszen akkor sokan fürdenek a tóban. Most viszont, amikor a hőmérő higanyszála a levegő esetében sem emelkedik 20 Celsius-fok fölé, a víz már nem alkalmas fürdésre. Ács László ezt csak azért tudta megtenni, mert folyamatosan edz és rendszeresen sportol. Naponta több órát fut, kerékpározik és az uszodában is megtesz néhány hosszt.

- Most még nem is volt olyan vészes, 13 Celsius-fokot mértem a tónál - mesélte. - Legközelebb december 13-án próbálok meg a tóba merülni, de még az is elképzelhető, hogy egy osztrák hegyi tavat látogatok meg. S természetesen jövőre is folytatom a küldetésemet, vagyis minden hónapban megfürdök egy tóban. Mint már annyiszor mondtam, a hidegvíz jó hatással van a szervezetemre, feltölt energiával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában