Egy hét német nyelven

2022.11.02. 17:46

A nyelvtanulás új megközelítését mutatta fel az iskolai hagyományőrző hét Szepetneken (videó)

Az idén 28. alkalommal tartották meg az őszi német nemzetiségi hagyományőrző hét programjait a német nemzetiségi nyelvet oktató Királyi-iskolában.

Benedek Bálint

Fellépő gyerekek a hetet záró gálaesten

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A hét eseményeit a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázati támogatásból, valamint saját forrásból finanszírozta. Több osztályonkénti nyelvi versenyt szerveztek. Unger Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke kiemelte: az alsó tagozaton játékos szövegértési feladatok álltak a megmérettetés középpontjában, a felső tagozatosok szótanuló versenyen jeleskedhettek. A vetélkedőn jól szereplő diákok részt vehettek autóbuszos tanulmányúton Szekszárdon, s megnézhették a Magyarországi Német Színház „Torzonborz, a rabló” című előadását.

A hagyományőrző hét során a gyerekek a nyelvi ismeretek bővítése mellett német nyelvű dalokat, verseket, mondókákat, színdarabokat tanultak, új nézőpontból közelítették meg a nyelvtanulást. A programsorozatot a közösség életében is kiemelkedő esemény, a különféle produkciókat felsorakoztató gálaműsor zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában