Magyar Falu Program

2022.10.15. 06:50

Utcát és óvodai játékelemeket avattak fel Hahóton

Pályázati forrásból, önerő hozzáadásával elkészült beruházásokat avattak fel ünnepélyes körülmények között pénteken a településen. A forgalmas Deák utca egy szakasza aszfalt borítást kapott, míg az óvoda udvara új játékelemekkel gazdagodott.

Benedek Bálint

Hahóton pályázatából megvalósult útfelújítást majd az óvodában az udvart újították fel és játszóeszközök átadását tartották. Szabó Zsolt polgármester és Nagy Bálint államtitkár adták át a megvalósult fejlesztéseket

Fotó: Szakony Attila

A fejlesztésekről Szabó Zsolt polgármester elmondta: a Deák Ferenc utca 373 méteres szakaszának felújítására még tavaly pályáztak a Belügyminisztériumhoz, melyre 19,7 millió forintot nyertek, amit 3,5 millió forint önerővel egészítettek ki. Bízik benne, hogy a szintén rossz állapotban lévő, fennmaradó további egy kilométer rendbetételére is lesz lehetőség a jövőben.

- Ugyancsak öröm, hogy a napközi otthonos óvoda udvarát felújíthattuk és játékelemeit bővíthettük a Magyar falu program jóvoltából nyert közel 5 millió forint értékben - fűzte hozzá a településvezető.

 

Az eseményre Nagy Bálint államtitkár is ellátogatott, aki a Magyar Falu Programról, a vidék támogatásának fontosságáról, elmúlt néhány évéről és a jövő lehetőségeiről beszélt. Szerinte a pályázó önkormányzatok valóban olyan problémák megoldására nyerhetnek forrást, amit az adott közösség a legfontosabbnak tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában