Háy János: Házasságon innen és túl

2022.10.19. 16:30

Párkapcsolati drámában tűnik fel Sütő András

A zalamerenyei származású Sütő András is szerepel Háy János Házasságon innen és túl című drámájában, amit október 20-án, csütörtökön mutatnak be a fővárosi Reitter Ferenc utcai Déryné Központban.

Benedek Bálint

Sütő András: A darab párkapcsolati mintákat mutat fel, megcsalt nőket, szeretetéhes férfiakat láthat a közönség

Fotó: Csikós Olivér

A darabot az Epic Theatre Company vitte színre, mely 2019 óta működik az Epika Kulturális és Művészeti Alapítvány égisze alatt. Sütő András elárulta: a színházi társaság vezetősége állandó, de a munkatársak többsége meghívásos alapon dolgozik tervezett előadásaikban. Az elmúlt két és fél évben háttérmunkálatokat végeztek, írtak egy új magyar operát, rengeteg Pilinszky János-verset elemeztek, a 2022-23-as évadtól pedig bemutatták előadásaikat, koncertjeiket, irodalmi estjeiket.

Esztergályos Cecília Forrás: Csikós Olivér

- Gaál Attila Csaba rendező személyes meghívására érkeztem a csapatba - folytatta Sütő András. - Nagyszerű kollégákkal, többek között Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznővel, érdemes és kiváló művésszel dolgozhattam együtt egy érzékeny és sokak számára ismerős alapanyagon, Háy János Házasságon innen és túl című drámáján. A Gyuri nevű szereplő vagyok, akinek az egészsége és az élete rovására ment egy rosszul meghozott párkapcsolati döntés. Bízom benne, hogy az előadást Nagykanizsán is láthatja majd a publikum.

Végig a boldogságot keresi mindenki...

Sütő András szerint a darab párkapcsolati mintákat mutat fel, megcsalt nőket, szeretetéhes férfiakat láthat a közönség, ismerősen csengő mondatokkal alátámasztva. A szereplők hol a környezetüket, hol önmagukat csapják be körbe-körbe, miközben végig a boldogságot keresi mindenki. Van még egy szép Háy János-gondolat, mely egyben a mottója is az előadásnak: "Az ember örökké okot keres, holott minden csak következmény. Következménye annak, hogy él."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában