Számos tábla került ki, s burkolatokat festettek át

2022.10.17. 19:02

Kedvezőek a forgalmirend-változások első tapasztalatai Keszthelyen

Számos forgalmirend-változás lépett életbe az elmúlt hetekben Keszthelyen. Az első tapasztalatok kedvezőek.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: A változásokhoz gyorsan alkalmazkodtak a közlekedők

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Manninger Jenő polgármester sajtótájékoztatóján emlékeztett: az önkormányzat szeptember végi ülésén döntött a jórészt lakossági kezdeményezésre indult változásokról, amelyeket a hatóságokkal is egyeztettek a határozat előkészítése során. Számos tábla került ki a városban és több helyen átfestették a burkolatokat is. A politikus leszögezte: a visszajelzések alapján a keszthelyiek összességében elégedettek a változásokkal, amiket már nagyon hosszú ideje kértek.

A városvezető összefoglalta a legfontosabb módosításokat. Például a Vaszary Kolos utcához csatlakozó mellékutcákba elsőbbségadás kötelező táblák kerültek, így ott megszűnt a jobbkéz-szabály. Emellett egyirányúvá vált a Rákóczi utca Kazinczy és Petőfi utca közötti szakasza, és ezzel együtt az utóbbi felől érkezőknek lett elsőbbségük.

A Honvéd és a Madách utca kereszteződésében lévő elsőbbségadás kötelező háromszöget stoptáblára cserélték, emellett több helyen áthelyezték a sebességcsökkentő bordákat: van, ahol felszedték, máshová pedig telepítettek „fekvőrendőröket”.

Manninger Jenő szerint a változásokhoz gyorsan alkalmazkodtak a közlekedők, és a többség változatlanul óvatosan közlekedik ezeken a helyszíneken. A városvezető jelezte, a jövőben is minden évben felülvizsgálják a forgalmi rendet, s továbbra is várják a lakossági ötleteket, igényeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában