Dallamok éjszakája

2022.10.13. 15:00

Éjjel-nappal énekeltek a diákok a kanizsai Batthyányban

Kilencedik alkalommal rendezte meg jelenlegi és új tagjai számára a Virág Benedek Kórus évadkezdő zenés rendezvényét, a Dallamok éjszakáját a Batthyány-gimnáziumban.

Benedek Bálint

A kanizsai kórus mellé Pécsről is érkeztek vendégek a Dallamok éjszakájára

Fotó: ZH

Cseke József, a Batthyány- gimnázium kórusának karnagya elmondta: az idén testvérkórusuk, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának Laudate kórusa és karnagya, Havasi Gábor is csatlakozott hozzájuk. Ezt a programot Gölles Martin zeneszerző, másodkarnagy hívta életre még 2013-ban. Alapvető céljuk a csapat- és közösségépítés, természetesen gyakorlással, a repertoár bővítésével, izgalmas vetélkedőkkel egybekötve. Ilyenkor közösen vacsoráznak, és este bent alszanak az iskolában, amelynek egészen különleges hangulata van. 

A rendezvényen két zenemű került terítékre: az egyik Gölles Martin nemrég megjelent, azonos című gyűjteményének egyik darabja, a külön erre az alkalomra írt, Musa venit carmine című kórusműve. Ezenkívül a kanizsai zeneszerző átdolgozásában készült egyveleg a Queen együttes népszerű zeneszámaiból. 

– Nagyon örülök annak, hogy a Dallamok éjszakája ennyire kifejlődött, mivel fontosak ezek a közösségi programok – mondta Gölles Martin. – A kóruséneklésnek kifejezetten jótékony hatásai vannak, hiszen itt sok ember egyszerre hoz létre egy alkotást – gondolkozik, énekel, lélegzik –, és itt nem is csak egy jövőbeni előadás, koncert a lényeg, hanem az oda vezető út. Igazi élmény volt betanítani ezt a két darabot és dolgozni a két kórus 100 fiataljával. Biztatjuk az énekelni szerető, jövőbeni batthyánys diákokat, jelentkezzenek a Virág Benedek Kórus tagjai közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában