Csupa mosoly, csupa jókedv

2022.10.13. 10:30

A szépkorúakat köszöntötték Bázakerettyén

Csupa mosoly, csupa jókedv jellemzi a település nyugdíjas korú lakóit, és ez a pozitív életszemlélet a fiatalabb generációkra is kedvező hatást gyakorol – emelte ki a szépkorúak ünnepén Csatlós Csilla polgármester. A dél-zalai községben megvendégléssel és műsorral köszöntötték a helyi időseket.

Gyuricza Ferenc

Boczkó Ernőnét (balról) külön is köszöntötte Csatlós Csilla polgármester

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A polgármester köszöntőjében elmondta: Bázakerettyének több mint 700 lakója van, ennek mintegy harmadát teszik ki a 60 év felettiek. Az aktív korosztály tagjai köszöntét fejezte ki azért a munkáért, amivel annak idején Bázakerettyét virágzó településsé tették, illetve azért is, hogy tovább ápolják a helyi hagyományokat, amelyek jelentős részben az olajiparhoz kötődnek.

– Lehet, hogy nehéz idők jönnek, talán még annál is nehezebbek, mint amit a koronavírus járvány alatt megéltünk, de ilyen marad a közösség, azaz összetart, amikor szükség van rá, odafigyel a másikra, szükség esetén segítséget nyújt neki, akkor egészen biztosan jól vesszük az akadályokat, amik előttünk állnak.

A szépkorúak ünnepén Csatlós Csilla külön köszöntötte Boczkó Ernőnét, aki október 3-én töltötte be kilencvenedik életévét. Példaként állította a jelenlévők elé, hiszen az ünnepelt a mai napig műveli a kertjét, befőttet, savanyúságokat készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában