Elpergő évek

2022.10.06. 07:30

A József Attila Városi Tagkönyvtárban mutatták be Péntek Imre önéletrajzi kötetét

A zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtárban mutatták be szerdán este az idén 80 éves Péntek Imre József Attila-díjas költő, publicista, művészeti író, zalaegerszegi Pro Urbe-díjas, Magyarország babérkoszorúja és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetettje Elpergő évek című önéletrajzi kötetét.

ZH

Péntek Imre új könyve a veszprémi Vár Ucca Könyvműhely kiadásában jelent meg. A Lenti születésű szerzőt és az új könyvet a városi könyvtárban Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Kereki Judit könyvtáros köszöntötte, majd Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész ajánlotta az irodalomszerető közönség figyelmébe. (Bakonyi István 2018-ban monográfiát is szentelt az életműnek.)  

Péntek Imre a nemzeti,  a zalai és a Fejér megyei irodalom egyik megkerülhetetlen alakja, a Kilencek nemzedéke tagja, akik az Elérhetetlen föld antológiával léptek be 1969-ben a hazai szépirodalomba. Több folyóiratot szerkesztett, köztük a székesfehérvári Árgust, a Pannon Tükör című regionális lapot, első kötete az Éjféli pályaudvar, az utóbbi hét évben jelent meg az Emlékpróba,  a Noé bárkája, a Csipetnyi ég, de emlékezetes a Vi(g)aszkereskedés,  a Félrebeszéd és a Hajtűkanyar című kötete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában