Ünnepség

2022.09.27. 15:30

Szombaton tartják a murcifesztivált Zalalövőn

A város legnagyobb őszi kulturális és hagyományőrző rendezvénye lesz a szombaton megrendezésre kerülő Zalai Murcifesztivál. Az egész napos program több új elemmel is bővül.

Gyuricza Ferenc

Idén is képviselteti magát az olaszországi Farra d’Isonzo a rendezvényen. Képünk a 2019-es fesztiválon készült, ahol az olasz hagyományőrző csoport lépett fel

Forrás: Gyuricza Ferenc / ZH-Archívum

Minderről Gyarmati Antal polgármester beszélt keddi tájékoztatóján. Elmondta: az idei Murcifesztivál immár a tizennyolcadik lesz, vagyis a térség egyik legpatinásabb őszi programjának ad helyet a város, amelyen két testvértelepülésük, az ausztriai Bruck an der Mur és az olaszországi Farra d’Isonzo is képviselteti magát. A rendezvény nemzetközi labdarúgó tornával kezdődik, ezen négy nemzet csapatai mérkőznek meg egymással, amire korábban még nem volt példa. A mérkőzések sora 12 órakor kezdődik a városi sportcentrumban. A kulturális és közösségi programok 14 órakor, a Civil Kondér főzőversennyel kezdődnek, bevételét az irsapusztai tűzkárosult családnak ajánlják fel. Az ünnepi köszöntőkre 16 órakor kerül sor.

- A kulturális és közösségi programokat az előzetesen meghirdetettektől eltérően nem a városi szabadidőparkban, hanem a Rákóczi utcában, az általános iskola és a Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete közötti részen tartjuk – folytatta a polgármester. – Ennek oka, hogy az elmúlt napok esőzései miatt a szabadidőpark talaja átázott, rendezvény megtartására most kevésbé alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában