Az épített örökségre alapoznak

2022.09.21. 07:30

Hamarosan elindulnak az innovatív platformok Keszthelyen

A Pannon Városok Szövetségének (PVSz) ülését, illetve KRAFT-konferenciát rendeztek a minap Kőszegen. A programon részt vett Manninger Jenő Keszthely polgármestere, a PVSz soros elnöke, illetve Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere is.

Péter B. Árpád

A PVSz kőszegi tanácskozásán jobbról az első Manninger Jenő, a negyedik Bali Zoltán (Fotó: ZH)

Manninger Jenő a tanácskozáson arról is beszélt: Keszthely fejlesztését az épített örökségre alapozzák, mivel a kulturális identitás rendkívül fontos a városban. Kiemelte: megkerülhetetlen a kommunikáció szerepe, s nemcsak a turizmusban, hanem a városi szolgáltatásokban is.

– Keszthely élen jár ezekben a fejlesztésekben – tette hozzá a város polgármestere –, és bár számos részlet még kidolgozásra vár, de a városi szolgáltatások és a turisztikai attrakciók néhány hónapon belül innovatív platformokon lesznek elérhetőek.

A PVSz annak idején a Pannon Egyetem kezdeményezésére jött létre azért, hogy a tagok együttműködjenek közös projektekben, a gazdaságfejlesztésben és a kulturális értékőrzésben. A szövetségnek most nyolc tagja van, de nemrégiben úgy döntöttek, hogy bővítik az egyelőre Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Tata, Veszprém, Pápa, Kőszeg és Szombathely alkotta szövetséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában