Munkálatok

2022.08.24. 18:30

Teljes szélességében újraaszfaltozták Muraszemenye egyik külterületi útját

Közel 45 millió forintos ráfordítással újíttatta fel egyik külterületi útját a dél-zalai település önkormányzata. A bekerülési összeg jelentős hányadát pályázati forrásból fedezték.

Gyuricza Ferenc

Gerencsér György (balról) és Balogh Tibor a felújított út padkázását végzik. Az autóban Gerócs Balázs Fotó: Gyuricza Ferenc

Az aszfaltozás és az út mellett található vízelvezető árkok kialakítása már lezajlott, jelenleg a kisebb kiegészítő munkálatok zajlanak. A beruházás kapcsán Stropka Józsefné polgármester elmondta: az egyik legfontosabb célkitűzésüket sikerült megvalósítaniuk azáltal, hogy a települést Csörnyefölddel összekötő út egy jelentős szakaszának felújítása, azaz teljes szélességű újraaszfaltozása zajlott le a napokban. 

- Ugyan ez egy külterületi út, mégis nagyon fontos a számunkra, hiszen viszonylag jelentős forgalmat bonyolít le – magyarázta a polgármester. – A szomszédos Csörnyefölddel köti össze a falut, ahonnan napi rendszerességgel sokan járnak hozzánk, illetve a muraszemenyei lakosok is gyakran fordulnak meg Csörnyeföldön. Nálunk intézmények találhatóak, óvoda, iskola, háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat, a közös önkormányzati hivatalunk pedig Csörnyeföldön van. Ezen felül mezőgazdasági művelés alatt álló területek is találhatóak az út mellett.  

A felújítás teljes költsége közel 45 millió forint volt, ennek 95 százalékát a vidékfejlesztési program biztosította egy sikeres pályázat révén. Az öt százalékos önerőt a település fizette. Stopka Józsefné kérdésünkre azt is elmondta: a felújított szakasz hossza 1037 méter.

- Miután az útnak ez a része tartozik Muraszemenyéhez, mi csak erre a szakaszra pályázhattunk – magyarázta a község önkormányzati vezetője. – A beruházás ennek megfelelően a muraszemenyei belterület határától egészen a csörnyeföldi külterületig tartó részt érintette. A felújítás során új aszfaltburkolatot kapott az út, emellett a padkázást, a vízelvezetést, az átereszek mederkővel való kirakását, a gazdasági bejáratok előtti megerősítést, valamint a szükséges jelzőtáblák kihelyezését foglalja még magába a program. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában