A belváros XXI. század eleji állapotát mutatja

2022.08.25. 14:00

Helyére került a zalaegerszegi városmakett (videó)

Csütörtökön délelőtt daru segítségével emelték a helyére a városháza előtti téren a Farkas Ferenc szobrászművész által a városvezetés felkérésére bronzból készített 1:705 méretarányú városmakettet, amely a belváros XXI. század eleji állapotát mutatja 27 kitüntetett épület felvonultatásával.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A 250 kilogramm összsúlyú makett déli irányból a kórház környékétől indul, majd a Kossuth utcán, Rákóczi úton és a nagytemplom terén át haladva a stadionig, nyugati irányban pedig az uszodáig mutatja a városképet. A művész térképeket, fotókat használt, s olyan házakat is elhelyezett rajta, amik már és még nem láthatók. A korábbi, az egykori vár környékét metszetek, elképzelések alapján rekonstruáló makett a Mindszenty téren áll.

Az új makettet pénteken avatják fel a Vadpörkölt és borfesztivál keretében. A vadpörkölt fesztivál vasárnapig kínál változatos időtöltést Zalaegerszeg belvárosában, valamint a Gébárti-tó partján. Vadászati konferencia, testvérvárosi találkozó, főzőverseny kíséri a szórakoztató programokat. Képünkön Farkas Ferenc és a tavasztól idáig tartó munkálatokban segédkező fia, Farkas Dániel a Budapesten készült öntvény mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában