Két év kihagyás után

2022.08.25. 12:00

Anyatejes Világnapot tartottak Bakon

Két év kihagyás után ezen a héten ismét megrendezték a Bak-Sárhida községek védőnői szolgálata kezdeményezésére az Anyatejes Világnaphoz kötődő ünnepséget, tájékoztatta lapunkat a szervezők nevében Baloghné Bacsa Ibolya és Merthné Egyed Mária védőnő.

Arany Horváth Zsuzsa

Mezei Gyöngyi, Kovácsné Kerkai Anna, Takács Marcellné, Dormán Tiborné, Nagy Marianna Sárhida Község polgármestere, Merthné Egyed Mária védőnő, Farkas Tamás Bak Község polgármestere, Lászlóné Dezse Ildikó, Borsosné Duhaj Melinda, Tuboly Tímea, Varga-Tomasovszki Tímea, Zubor-Kámán Noémi

Forrás: IKSZT-Faluház Bak

A faluház néhány órára vidám játszótérré alakult, az ünnepséget az óvodások műsora nyitotta meg. Ezt követően a jelenlévők ízelítőt láthattak a zenebölcsi foglalkozásából, melyet heti rendszerességgel látogathatnak az érdeklődők a településen.  

A rendezvényt megtisztelte mindkét falu első embere. Farkas Tamás Bak község polgármestere a legifjabb baki lakosoknak és szüleinek adta át az önkormányzat által kibocsátott babakötvényt, míg Nagy Marianna Sárhida község polgármestere a sárhidai újszülötteket köszöntötte az önkormányzat oklevelével és ajándékával.  

Merthné Egyed Mária védőnő köszöntőjében kiemelte, nagy örömére szolgál, hogy a körzetébe tartozó csecsemők 6 hónapos korukig szinte kizárólag anyatejes táplálásban részesülnek. Ez pedig a közös munka és bizalom eredménye, amely közte, a családok és az édesanyák között alakult ki az évek során. A rendezvény zárásaként az édesanyák virágot és hasznos ajándékokat kaptak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában