Ünnep

2022.08.19. 11:00

Augusztus 19-én tartjuk a fotózás világnapját

Ma van a fotózás világnapja, a magyar fotográfia napját pedig augusztus 29-én ünnepeljük - írja a nagykanizsai Markó Roland, aki két évtizede járja a világot és kifejező fotókkal dokumentálja különféle népek kultúráját.

Benedek Bálint

- Ebből az alkalomból szeretnék megosztani egy képet, amit Angolában készítettem másfél hónappal ezelőtt - fogalmaz. -  Azért ezt a képet osztom meg, mert az életet szeretném megünnepelni. Vízkészleteink fogyóban, egy ostoba háború miatt nem jutunk hozzá a mindennapokhoz szükséges nyersanyagokhoz, a Föld különböző pontjain pedig etnikai alapon "tisztogatnak". Klímavédelemről csak beszélünk, annak érdekében nem teszünk. Az Amazonas őserdeinek jelentős részét már elpusztították, folyamatban az afrikai esőerdők ipari méretű vágása. 

A fotón egy Hakaona asszony látható gyermekével
Forrás: Markó Roland


Hozzáteszi: évente egyszer ünnepeljük az anyákat, pedig minden egyes nap hálásnak kellene lennünk, hiszen az élet nélkülük elképzelhetetlen. Ahogy elképzelhetetlen a Föld nélkül. Amíg fogyasztunk, habzsolunk, addig nem is lehet változás. Amíg némák vagyunk és csak tűrünk, nem lesz változás. Válasszuk a természetet, az elfogadást, a szeretetet és az életet - tanácsolja Markó Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában