Örülj, az Úr szeret!

2022.07.15. 08:30

Református hittantábort rendezett a hévízi gyülekezet Balatongyörökön

Örülj, az Úr szeret. Ez volt a jelmondata a hévízi református gyülekezet immáron hetedik hittanos és ifjúsági táborának, amelyen ezúttal is negyven fiatal vett részt.

Péter N. Árpád

A fiatalok a záróalkalmon előadták a táborban tanult vidám dalt is

Balatongyörökön délelőttönként igei foglalkozásokat tartottak, délutánonként pedig vitorláztak, strandoltak és kirándultak a résztvevők. Az egyhetes program záróalkalmán pedig, a hagyományoknak megfelelően, a szülők is részt vettek.  

A nagyobbak délelőtt a szeretetről beszélgettek, s ennek kapcsán például az anyagias világról, a családi életről, sőt a szexualitásról és az abortuszról is. „Arra készítjük fel a fiatalokat, természetesen keresztény szemlélettel, hogy szépen éljék meg a fiatalkori szerelmet, és soha ne kelljen rettenetes döntéshelyzetbe kerülniük” – szögezte le lapunknak Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor, a tábor vezetője.  

A kisebbek pedig a Hegyi beszédről tanultak, amit a hitoktatók az életből vett, könnyen befogadható példákon keresztül hoztak közelebb a fiatalokhoz.  

– E mellett a barátságról is tanultunk: Jézus 12 barátjáról, 12 tanítványáról – fogalmazott Kotora Pál gyermekhitoktató. – Ezután a Hegyi beszédet vettük sorba, lépésről lépésre, minden nap. A könnyebb befogadhatóság érdekében pedig az ott elhangzott tanulságokat és tanításokat kivetítettük a gyermekek életére, sok-sok példával.  

A táborzárón Kotora Pál köszönte meg a résztvevők nevében Péntekné Vizkelety Márta áldozatos munkáját

A délelőtti foglalkozásokat követően a fiatalok voltak például vitorlázni, strandoltak, kirándultak és nagyon sokat játszottak, emellett jártak a nemesvitai westernparkban is.  

– Délutánonként a barátságot és a közösséget erősítő programokat szerveztünk – mondta el Péntekné Vizkelety Márta. – Mindjárt az első estén közös szalonna- és virslisütés várta a résztvevőket, tábortűzzel, gitározással. Aztán voltunk vitorlázni a Balatonon és strandoltunk is. Nagyon sok segítséget ad évről évre Biró Róbert polgármester úr, aki támogat bennünket, vele nagy szeretetben élünk, közösségben vagyunk. Ezúttal is megkaptuk például a község buszát, ami jelentősen megkönnyítette a mindennapjainkat.  

Mindehhez Kotora Pál hozzátette, voltak bonyodalmak az időjárás miatt, ezért „folyamatos (át)szervezésben voltunk: este elterveztünk valamit, aztán reggel újraterveztük, de szerencsére a programok többségét meg tudtuk tartani”.  

Péntekné Vizkelety Márta pedig kiemelte, a tábor alapfilozófiája, hogy az igei tanítás által erősítik a lelket, délutánonként pedig a testet is – a sok finomsággal és élményekkel, kirándulásokkal.  

A lelkipásztor azt mondta a tábor zárásakor: már tervezik a jövő évi, nyolcadik nyári alkalmat, sőt, kicsit távolabbra tekintve, a tizedik, jubileumi rendezvényt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában