Falunap

2022.07.04. 09:00

Flúgos futamot is tartottak Zalaszombatfán

Vasárnap rendezték meg a hagyományos falunapot a hetési településen, ahol a kulturális programok mellett a már szokásosnak tekinthető kistraktorok, avagy a jukkerek versenyét, a "Flúgos futamot" is megtartották.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Délelőtt főzőversennyel indították a napot, helyi és környékbeli csapatok, baráti társaságok készítettek bográcsételeket ebédre. Az ünnepi szentmisét az 1934-ben emelt kápolnában tartották, melynek felújításai nemrég fejeződött be. A kőműves és festési munkákat Németh Antal kőművesmester, a régi kápolnaajtó restaurálását Anita Balog iparművész készítette a rédicsi római katolikus egyházközség megbízása alapján. A délutáni program a kistraktorok versenyével kezdődött, a mulatságos eseményen 10 induló vett részt, volt, aki részben saját készítésű járművel rótta a köröket a rendezvény helyszíne körül. A leggyorsabb idén a Szíjártóházán élő Sárvári Ádám volt. 

A kulturális műsor előtt Szabó Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. 

Vigh László a kistelepülések fejlesztési lehetőségeiről beszélt, hiszen továbbra is célja a kormányzatnak a vidék fejlesztése, az eddig elért eredmények megtartása, de közben a nehezedő gazdasági helyzetet, a háborús időszakot is figyelembe kell venni - jelezte a politikus. 

Pácsonyi Imre pedig arról szólt, hogy a rendezvényen körül nézve elmondható, hogy a megyei önkormányzat e célra szánt támogatása jó helyre került, hiszen egy falut, közösséget az ünnepeik éltetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában