Augusztus elsejétől

2022.07.22. 11:00

Drágább lesz a sírhelyek megváltása Zalaszentgróton

Augusztus elsejétől emelkednek a sírhelymegváltási és -újraváltási díjak Zalaszentgróton. Erről is döntés született a legutóbbi képviselő- testületi ülésen.

Szabó Judit

Az önkormányzat környékbeli és hasonló méretű települések díjszabásai alapján határozta meg az augusztus elejétől alkalmazandó sírhelymegváltási és -újraváltási díjakat. Az egyes sírhely megváltási díja 20 ezer, a kettesé 40 ezer forint lesz, az egyes beton urnafülkéé 15 ezer, a kettesé 30 ezer forint. Az újraváltás a felsorolt esetekben 15 ezer, 30 ezer, 10 ezer és 22 500 forintba kerül majd. A Türjei úti temetőben kialakított új részre magasabb tarifákat határoztak meg, az egyes sírhely megváltása 25 ezer, újraváltása 18 750 forint, a kettes sírhely megváltása 50 ezer, újraváltása 37 500 forint lesz. A Türjei úti temetőben az új gránit urnafalra a következő összegek vonatkoznak: egy urna elhelyezése 55 ezer, újraváltása 35 ezer forint, két urna egy fülkében való elhelyezése esetén 75 ezer, újraváltáskor 55 ezer forintot kell fizetni. A rendeletben áfa nélküli árak szerepelnek, így a ténylegesen kifizetendő összegek a felsoroltaknál az áfa összegével magasabbak. A temetői rendeletet nem csak a díjak miatt módosították. Meghatároztak formai követelményeket az új urnafalra vonatkozóan, az egységes megjelenés, illetve a méltó kegyeleti emlékhellyé válása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában