Többen vehettek át jutalmat

2022.06.08. 16:00

Pedagógusokat jutalmaztak Zalaegerszegen

A pedagógusnaphoz kapcsolódva jutalmazta Zalaegerszeg városa azt a tizenegy pedagógust, aki a megyeszékhely oktatási-nevelési intézményeiben kiemelkedő szakmai, emberi teljesítményt nyújtva végez példaértékű munkát a jövő generációk tudásának gyarapításával.

Arany Horváth Zsuzsanna

Forrás: Fotó: Pezzetta Umberto

Az önkormányzat tavaly óta fejezi ki e módon a közösség köszönetét, amelyet ezúttal Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott meg és tolmácsolt a városi díszteremben tartott ünnepi rendezvényen. Mivel eredetileg ő maga is tanár, felidézte a tanárképző főiskolán és a középiskolai katedrán átélt személyes élményeit. Az ünnepelteket a Belvárosi I. számú Óvoda Kis utcai Óvoda Micimackó csoportja dalos-játékos műsora is köszöntötte.

   A megyeszékhely legjobb pedagógusait köszöntő városi ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester jelezte, 2013 óta már csak a településen működő bölcsődék és az óvodák fenntartása önkormányzati feladat, az általános - és középiskolák a tankerület és a szakképzési centrum irányítása alatt állnak. A szervezetek közt a közel tíz év alatt korrekt és szoros együttműködés valósult meg, a város az intézmények hosszú távú felújítási munkálatait ezekben a napokban is végzi. A pedagógusok pedig fenntartói hovatartozástól függetlenül megbecsült tagjai a város közösségének, hiszen a folyamatosan megújuló falakat ők töltik meg élettel, tartalmas órákkal, a gyerekeket szolgáló élményekkel.

Első sor balról: Salamonné Tamás Marianna, Kiss Judit, Némethné Jenei Anita, Csiszár Imréné, Sipos Tiborné, Biró Veronika, Varga Valentyina Fjodorovna, Borvári Ágota, Illésné Szekeres Eleonóra, mögöttük a képen balról Stárics Roland, Kajári Attila, Csiszár Attila, Balaicz Zoltán, Makovecz Tamás, Szabó Károly, Vizlendvai László
Forrás: 

Idén a város elismerő köszönetét élvezte és munkájával jutalmat érdemelt ki Illésné Szekeres Eleonóra, a zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Kis utcai óvodájának óvodapedagógusa, Salamonné Tamás Marianna, a Kis utcai óvoda óvodatitkára, Sipos Tiborné, a Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda Andráshidai Tagóvodájának óvodapedagógusa, Kiss Judit, a Kertvárosi Óvoda Csillagközi Székhelyóvodájának pedagógiai asszisztense, Csiszár Imréné, a Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda Űrhajós utcai Székhelyóvodájának óvodapedagógusa, Némethné Jenei Anita, a Landorhegyi utcai tagóvoda dajkája, Biró Veronika, a Zalaegerszegi Belvárosi II. számú Óvoda Radnóti Székhelyóvoda intézményvezető helyettese és Varga Valentyina Fjodorovna,  Petőfi utcai tagóvoda dajkája.

Forrás: Fotó: Pezzetta Umberto

Jutalmat vehetett át Csiszár Attila, a Landorhegyi Sportiskola Általános Iskola földrajz-testnevelés szakos tanára,  Stárics Roland, a Zrínyi Miklós Gimnázium földrajz-történelem szakos tanára, igazgatóhelyettese és Borvári  Ágota, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikuma faipari mérnök tanára, oktatója. A díjazottak munkahelyi vezetőik jelenlétében vették át az elismeréseket, melyeket  Balaicz Zoltán, Makovecz Tamás, a zalaegerszegi önkormányzat humánigazgatási bizottságának elnöke, Szabó Károly és Vizlendvai László (Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja és főigazgatója) valamint Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója adott át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában