Elégedetten léptek ki a gimnázium kapuján

2022.05.06. 11:30

Az angolvizsga nem volt nehéz a keszthelyi érettségizők szerint

Teljesíthetőnek ítélték a középfokú angolérettségit a Vajda-gimnázium diákjai. Többségük a háromórás erőpróba után mosolyogva lépett ki az iskola kapuján.

Péter B. Árpád

Az elsők között távozó diákok szerint könnyen teljesíthető volt az angolfeladatsor Fotó: Péter B. Árpád

Varga Sz. Gábor intézményvezető elmondta: 95 végzős diákot búcsúztatnak idén, de ennél többen vizsgáztak a héten, hiszen a gimnázium ismét emelt szintű vizsgahely, így vannak „külsősök” is a térségből. Tegnap például 157 ifjú érettségizett náluk.

– Négy nap után elmondhatjuk: a várakozásoknak megfelelő nehézségű feladatokat kaptak a fiatalok, egy kicsit talán figyelembe vették a kérdéssorok összeállítói a covidos hónapok okozta nehézségeket is – fogalmazott a direktor. – Ez a tanév a hátrányok ledolgozásáról szólt, de a feladatokat ismerve diákjaink jó eredménnyel fognak szerepelni a matúrán.

Mint Varga Sz. Gábor fogalmazott: a szokottnál nehezebb volt felkészíteni a fiatalokat az érettségire, hiszen az elmúlt években az iskolai környezettől való eltérés – a távoktatás ellenére is – szokatlan helyzetet teremtett, ami motivációs hátrányt jelentett, de végül szerinte minden kiegyenesedett.

A középfokon érettségizők közül Varga Ákos lépett ki elsőként a keszthelyi intézmény kapuján, aki szerint „egészen könnyű volt” a vizsga. Úgy vélte, ez a Covidnak is betudható. Elmondta: a feladatok között volt például szövegértés és levélírás is. Számára ezzel véget ért az írásbeli érettségi, amely után néhány lazább napot tervez, majd azt követően kezd el készülni a szóbeli erőpróbákra.

Kovács Róza és Fehérvári Levente tizenegyedikesként tett csütörtökön előrehozott érettségit. Lapunknak arról beszéltek: a következő tanév felkészülését akarták megkönnyíteni azzal, hogy most „letudják” az angolt, amely szerintük nem volt nehéz, így utólag is jó döntésnek bizonyult, hogy idén jelentkeztek. A Vajda-gimnázium kapuján kilépő fiatalok többsége azt mondta: könnyebb volt a vizsga, mint azt várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában