Jótékonysági fánksütéssel segítettek

2022.05.18. 11:30

400 ezer forintot gyűjtöttek a zalaegerszegi nyugdíjasok a Covid-árváknak

Szívszorító, ám mégis lelket melengető adománygyűjtést szervezett idén a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete – tájékoztatta lapunkat dr. Kocsis Gyula elnök. Iványi Ildikó alelnök ötlete alapján az idei jótékonysági fánksütéssel ezúttal azoknak a gyerekeknek segítettek, akiknek valamelyik szülője elhunyt a pandémia következtében.

Mozsár Eszter

Vidovicsné Bene Erzsébet elnökhelyettes, dr. Kocsis Gyula elnök és Iványi Ildikó alelnök a sajtótájékoztatón

Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

Bár idén elmaradt a nagycsaládosok által szervezett hagyományos vidám városi farsangi felvonulás, húshagyó kedden, március elsején az önkormányzat engedélyével a Dísz téren több mint 2000 fánkot adtak el alig egy óra alatt a szervezők. Az akcióhoz 13 nyugdíjasklub, a Páterdomb a Kultúráért Egyesület csatlakozott, valamint három cég – a Korona Pékség, a Zalaco Zrt. és a Gépész Zalainvest Kft. – adott a sütéshez szükséges alapanyagot, illetve süteményt.

Dr. Kocsis Gyula elnök elmondta, először az ismerősi körben tájékozódtak, majd az iskolák, a kormányhivatal, a családsegítő központ segítségével 11 zalaegerszegi és környékbeli család került a látókörükbe, így 22 gyermeknek adták át személyesen a 25 és 75 ezer forint érték közötti vásárlási utalványokat. Iványi Ildikó alelnök és Vidovicsné Bene Erzsébet elnökhelyettes hozzátette, a lehető legjobb helyre kerültek az adományok. A szervezet még egyszer köszöni azt a nagylelkűségét, amivel 400 ezer forintot sikerült gyűjteni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában