Több ezer dísz a tojásfán

2022.04.11. 17:30

Közel 2500 darab színes tojással díszítették fel a tojásfát Kistolmácson

Közel 2500 darab színes tojással díszítették fel a helyi tó partján a tojásfát közösségi program keretében az önkormányzat és a Kistolmács Jövőjéért Egyesület szervezésében a hétvégén.

Korosa Titanilla

Vasárnap reggel gyerekek és felnőttek közösen díszítették fel a tojásfát.

Fotó: Korosa Titanilla

A szombatra hirdetett eseményt az eső miatt vasárnap délelőttre halasztották, ám többen már szombaton elkezdték a fa díszítését, ahogy az időjárás engedte. A helyiek és környékbeliek mellett Nagykanizsáról és Vas megyéből is érkeztek díszítők. Birkás Zoltán polgármester elmondta, hogy két évet kihagytak a járvány miatt, így ez a hatodik tojásfadíszítés. 

 

Többen becsatlakoztak az esemény megvalósításába, süteménnyel, italokkal járultak hozzá a közösségi programhoz, a tojásdíszeket egy vállalkozó ajánlotta fel. A segítségért a polgármester köszönetet mondott a helyi roma kisebbségi önkormányzatnak és minden segítőnek, akik valamilyen formában hozzájárultak a rendezvényhez. A szervező egyesület részéről Birkás Zoltánnétól megtudtuk, hogy további programokat is terveznek a közösségnek: májusban családi napot, nyáron pedig horgászversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában