Összefoglaló

2022.04.24. 20:00

Húsvéti locsolkodás; motoros szezonnyitó; újabb halálos tűzeset - A hét hírei Zalából

Mutatjuk a hét Zala megyei vonatkozású híreit, információit.

zaol.hu

Fotó: Gergely Szilárd

 

Kigyulladt egy fatároló Boncodföldén, egy férfi meghalt


Szombaton, kora délután kigyulladt egy húsz négyzetméteres fatároló Zala megyében, Boncodföldén, a Panoráma utcában. Tizenkét zalaegerszegi hivatásos tűzoltó három járművel vonult az esethez, rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott, akinek az életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni.

 

Motoros szezonnyitó vezetéstechnikai trénig a ZalaZone Járműipari Tesztpályán

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg szombaton a motorosok vezetéstechnikai tréningjét a Zala Megyei Rendőr-Főkapitányság, a Vöröskereszt, a Zalai 76-os Motoros Egyesület szervezésében. Az országosan is egyedülálló rendezvény a biztonságos közlekedésre, a szabályok betartására, a motorkerékpárok felkészítésére, a KRESZ ismeretére, a balesetek elkerülésére hívja fel a figyelmet.

Fotó: Katona Tibor

 

Íme Zala megye öt legszebb Tündérszépe: hamarosan eldől, ki ragyoghat a döntőben

Immáron országos szépségversenyünk negyedik évadát hirdettük meg, melynek első lépéseként ismét Zala megye legszebb lányait kerestük. Alábbi cikkünkben megnézheti kiket választott a zsűri!

 

 

Most először ültettek be elektróda nélküli pacemakert Zalaegerszegen

A szívritmus zavar gyógyítását évtizedek óta szolgálja a pacemaker beültetése a szívbetegséggel küzdő betegek szervezetébe. Az eddigi eljárások továbbfejlesztése az elektróda nélküli kapszula beültetése, amely a legújabb orvosszakmai innovációk egyike. Az amerikai fejlesztésű készüléket elhelyező eljárás péntek óta a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályán is elvégezhető.

Csordás Emőke asszisztens, dr. Duray Gábor, a Honvéd Kórház részlegvezető főorvosa és dr. Tahin Tamás a zalaegerszegi kardiológiai osztály részlegvezető főorvosa végzi a speciális kapszula bevezetését 
Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Bemutatjuk Törzshely játékunk zalaegerszegi nyertesét: sokan kedvelik a Büffencs Büfét
 

A Büffencs Büfé lett az első a Kedvenc Zala megyei Törzshely versenyen megyeszékhely kategóriában. A február 28-án indult nyereményjátékunkon az olvasók által beküldött kedvenc vendéglátóhelyekre lehetett szavazni.

 

Keszthely egyedüli magyar városként bekerült a 10 legjobb európai tóparti település közé

Ahogy Nagy Bálint fogalmazott bejegyzésében, az elmúlt másfél évben sokat dolgoztak Keszthely városimázs erősítésén és megújításán. Elsődleges szempont volt egy méltó, rendezett és igényes városkép kialakítása. Ennek is köszönhető, hogy Keszthely egyedüli magyar városként bekerült a 10 legjobb európai tóparti települések közé.

Forrás: Varga György / MTI / Archív

 

Húsvéthétfő: így locsolták meg a lányokat Zalakaroson

A zalakarosi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai stílusosan tűzoltó fecskendő segítségével, míg a zalakarosi néptáncosok nagy vödör vízzel locsolták meg a lányokat a Karos Korzón szervezett locsoláson.

 

Szexuális viszonyt folytatott saját fiával az apa - Vádat emelt a Zala Megyei Főügyészség

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint az 1973-ban született szigetszentmiklósi férfi 2003-tól élt párkapcsolatban öt éven át, ebből 2006-ban született meg a fia. A szülők élettársi közössége 2008-ban felbomlott, a gyerek az anyjával maradt, az apa eleinte évente csak pár alkalommal látogatta meg fiát. A kapcsolatot gyermekével 2016-tól fűzte szorosabbra, a gyermek rendszeresen ellátogatott apjához Budapestre. 

 

Embert gázolt a vonat Zalaegerszegen

Elsődleges információnk szerint egy gyalogos férfi a közúti felüljáró alatt akart átkelni a vágányokon, amikor a Budapest felé tartó gyorsvonat halálra gázolta. Azt nem tudni, hogy figyelmetlensége miatt nem vette észre a vonatot vagy szándékosan lépett a szerelvény elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában