Tizenkettedik alkalommal

2022.04.23. 15:36

Motoros szezonnyitó vezetéstechnikai trénig a ZalaZone Járműipari Tesztpályán

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg szombaton a motorosok vezetéstechnikai tréningjét a Zala Megyei Rendőr-Főkapitányság, a Vöröskereszt, a Zalai 76-os Motoros Egyesület szervezésében. Az országosan is egyedülálló rendezvény a biztonságos közlekedésre, a szabályok betartására, a motorkerékpárok felkészítésére, a KRESZ ismeretére, a balesetek elkerülésére hívja fel a figyelmet. A tesztpálya speciális útfelületei lehetővé teszik, hogy a motorosok ellenőrizzék saját és a motorok tudását. Minderre a hét végén motorozóknak és a hosszú utakra indulóknak nagy szükségük van.

Arany-Horváth Zsuzsa

A szombat reggel kezdődött tréning során 8 csapatra osztották a közel 200 résztvevőt, őket Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, Horváth László rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa, Karmacsi Bernadett, Zala ZONE Járműipari Tesztpálya munkatársa és Anti András, rendőr alezredes, a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője köszöntötte és tájékoztatta a napi programról. Bali Zoltán beszédes adattal érzékeltette a felkészült, felelős vezetői magatartás szükségességét: Zalaegerszegen 10 év alatt 10 ezerrel nőtt a gépkocsik száma, ma 26 ezer háztartásra 35 ezer autó jut, ehhez jön az átmenő forgalom. Anti András felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség  a közlekedőket segíti, a szabályok betartatása az ő életüket, épségüket hivatott védeni.

A tesztpályán a 300 méter átmérőjű kördinamikai felületen felállított ügyességi pályán nyílt mód a bolygókerekes vezetést, a kötelékben való motorozást és a váratlan kormánymozdulatok miatti járműviselkedést. A csapatok itiner alapján bejárandó négyféle túrára is elindultak a közutakon, amely a gyors tájékozódás fejlesztését szolgálta.  Kósi Ferenc, a motoros egyesület elnökségi tagja az indulás előtt kérte a jelenlévőket, némán emlékezzenek mindazokra, aki nem térhettek haza motoros útjaikról, s törekedjenek arra, hogy balesetben senki ne veszítse életét. Végül Szt. Kristóf védelmét kérte, széles utat, gumifákat kívánva a szabadság motoros szerelmeseinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában