Összefoglaló

2022.04.10. 20:00

Eredményváró Zalaegerszegen, újraélesztett választópolgár, lefotózott bankkártya - a hét hírei Zalából

Válogatás a hét zalai vonatkozású híreiből.

Zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Zala ismét megmozdult - Eredményváró Zalaegerszegen

 

A Fidesz-KDNP megyeszékhelyi irodája 21 óra körül szinte zsúfolásig megtelt. A zalai 1-es számú választókerületben Vigh László országgyűlési képviselőjelölt az ötödik ciklusáért szállt harcba. A szavazatok közel 35 százalékos feldolgozottságánál értékelt: 

– Az első eredmények azt mutatják, hogy országosan 60 százalék körüli a keresztény konzervatív erők támogatottsága. Úgy látjuk, hogy a kérdés eldőlt, az emberek a békére szavaztak a háborúval szemben. Gyakran mondtam, hogy 800 év alatt nem volt még egy ilyen nyolc év, mint az elmúlt időszakban. További információ ITT. 

 

 

Rendkívüli: Újra kellett éleszteni egy idős választópolgárt Nagykanizsán

 

A szavazóhelyiségben egy idős férfi választópolgár, aki a szavazólapját még nem vette át, sorban állás közben rosszul lett és összeesett. A sorban várakozó orvos végzettségű választópolgár kezdte meg segítséggel az újraélesztést. A bizottság egy tagja értesítette a szomszédos épületben lévő Katasztrófavédelmi Kirendeltséget. A választópolgár rokona hívta a mentőszolgálatot. A történtekről részletesebben ITT olvashat. 

 

 

Lickóvadamos - felfedezésre váró csendes világ a gyönyörű tájban

 

Csécs István polgármesterrel és Fitos Imre alpolgármesterrel nem csak a falu történetével, hanem az 1964-ben kiadott Zala megye földrajzi nevei könyv segítségével a település határ, illetve dűlő neveivel ismerkedünk. Tesszük ezt azért, mert az idén is folytatódó, „Mert az Ön faluja is rajta van a térképen!” turisztikai sorozatunk első állomása Lickóvadamos. Erről ITT olvashat részletesen. 

Lickóvadamos falutáblája
Forrás: Győrffy István

 

Lefotózta szomszédja bankkártyáját, aztán azzal vásárolt a gellénházi férfi

 

Lefotózta szomszédja bankkártyáját, aztán vásárolt vele, a károsult csak azután értesült a csalásról, hogy nem tudott pénzt felvenni a számlájáról. A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint az 1967-ben született gellénházi férfi 2020 augusztusában elkísérte szomszédját falujukban a dohányboltba. Autóval érkeztek, s miután a szomszéd nem tudott szabályosan leparkolni az üzlet előtt, megkérte útitársát, hogy vásároljon neki cigarettát, a fizetéshez pedig átadta a saját bankkártyáját. Részletek ITT. 

 

 

Hat éves gyerek sérült meg a 76-os számú főúton történt balesetben

 

Egy 50 éves győrvári férfi közlekedett 2022. április 2-án 15 óra 25 perckor a 76-os számú fő utat összekötő útszakaszon Kispáli irányából egy személygépkocsival. Amikor a főút kereszteződéséhez ért, az ott kihelyezett „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról balra Bagod irányából Zalaegerszeg irányába közlekedő 50 éves tilaji férfi által vezetett személygépjárműnek és összeütköztek. Részletek ITT. 

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában