Vádat emeltek

2022.04.05. 16:15

Lefotózta szomszédja bankkártyáját, aztán azzal vásárolt a gellénházi férfi

Lefotózta szomszédja bankkártyáját, aztán vásárolt vele, a károsult csak azután értesült a csalásról, hogy nem tudott pénzt felvenni a számlájáról.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció: pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint az 1967-ben született gellénházi férfi 2020 augusztusában elkísérte szomszédját falujukban a dohányboltba. Autóval érkeztek, s miután a szomszéd nem tudott szabályosan leparkolni az üzlet előtt, megkérte útitársát, hogy vásároljon neki cigarettát, a fizetéshez pedig átadta a saját bankkártyáját. A férfi eleget tett a kérésnek, azonban még mielőtt belépett volna a boltba, lefényképezte a bankkártya mindkét oldalát.  Az ily módon megszerzett adatokat pedig később az internetes vásárlások, illetve telefonfeltöltések során használta fel a megrendelések kifizetéshez. Telefonokat, telefontartozékokat, SSD-meghajtót, egeret, fejhallgatót vett a szomszéd kontójára, akinek a folyószámlájához nem tartozott a bankkártyákkal végzett tranzakciókhoz kapcsolódó sms-szolgáltatás. Emellett a csaló a webáruházakban a kiszállítások helyeként a saját gellénházi lakcímét adta meg, így a megrendelések a szomszédja előtt rejtve maradtak. A jogosulatlan használatáról csak azt követően értesült, miután egy sikertelen készpénzfelvételi tranzakció alkalmával a bankautomata ezer forintos számlaegyenleget közölt vele, ekkor derült ki számára, hogy több mint 231 ezer forinttól szabadította meg a szomszédja.
 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával, jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a gellénházi férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában