90 millió forint

2022.04.01. 12:00

A Salla Művelődési Központ és Könyvtár energetikai korszerűsítésre nyert pályázatot Zalalövő

A maximálisan elnyerhető összeget, 90 millió forintos támogatást kapott a Salla Művelődési Központ és Könyvtár épületének energetikai korszerűsítésére a zalalövői önkormányzat. Ezt szerdán jelentette be Gyarmati Antal polgármester.

Gyuricza Ferenc

A művelődési központ külső felújítása nyáron indulhat

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Elmondta, hogy a cél megvalósulása érdekében a terület- és településfejlesztési cél­előirányzathoz pályázott az önkormányzat. Az elnyert összeg az épület teljes körű energetikai korszerűsítésére nem lesz elegendő, a legfontosabb munkákat – tehát a nyílászárók cseréjét és a homlokzati hőszigetelést – reményeik szerint azonban így is el tudják végeztetni belőle. 

 

– A pályázat pozitív elbírálásáról megkaptuk az értesítést, jelenleg a támogatási szerződés aláírására várunk – mondta lapunknak a polgármester. – Közbeszerzési eljárás lefolytatására lesz szükség, így a konkrét kiviteli munkák csak a nyáron kezdődhetnek el. 

 

Gyarmati Antal hozzátette, az épület utoljára 1996-ban esett át olyan nagyobb felújításon, ami a külsejét is érintette. A tervezett munkálatok a működést nem befolyásolják, rendezvényeiket zavartalanul meg tudják tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában