Rekonstrukció

2022.04.19. 16:00

A melléképületet is felújítják Kerkafalván

A faluház közelmúltban befejezett belső felújítását követően a melléképület teljes körű rekonstrukciójával folytathatja saját tulajdonú ingatlanjainak fejlesztését a község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Nemes Kálmán polgármester

Forrás: Gyuricza Ferenc / ZH-Archívum

A várhatóan még idén megvalósuló munkálatokhoz a Magyar falu program pályázata biztosítja a pénzt. Minderről Nemes Kálmán polgármester beszélt lapunknak, aki elmondta: a faluházhoz tartozó melléképület – amelynek állapota igencsak leromlott – garázsként és tárolóként szolgál, s ezt a funkciót akarják megőrizni a felújítást követően is. 

– A Magyar falu program többek közt azért is előnyös az olyan kistelepülések számára, mint Kerkafalva, mert a kisebb összegű fejlesztésekhez, felújításokhoz biztosít forrást – folytatta a polgármester. – A faluház melléképületének felújítására közel tízmillió forintot nyertünk, az előzetes számítások alapján ez az összeg elegendő lesz a tervezett munkálatok elvégzésére. 

Nemes Kálmán hozzátette: szintén a Magyar falu program biztosít közel 1,7 millió forintnyi forrást a zöldterületek karbantartásához szükséges eszköz beszerzésére. Ebből a támogatásból egy nagy teljesítményű, önjáró fűnyíró kistraktort kívánnak vásárolni, amire többek közt a két temető, illetve a faluház környékének folyamatos rendben tartása miatt van szükségük. 

A polgármester emlékeztetett rá: a 120 lakosú településen a két Magyar falu program által támogatott fejlesztésen túl hamarosan indulhat egy harmadik, az említetteknél sokkal nagyobb volumenű beruházás is, hiszen a település önkormányzata a vidékfejlesztési alaptól 109 millió forintos támogatást nyert a külterületi mezőgazdasági útjai átfogó felújítására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában