Őrizni örökségét

2022.03.28. 07:00

Ünnepséget tartottak a zalaegerszegi Rákóczi-szobornál a fejedelem születésének 346. évfordulója alkalmából

Vasárnap rendezték meg a megyeszékhelyi Rákóczi-szobornál azt az ünnepséget, amelyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésének 346. évfordulója alkalmából tartott a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség, a Rákóczi Szövetség helyi szervezete s a Zalai Polgári Körök Egyesülete.

Arany Horváth Zsuzsa

Bot Gábor és Hertelendy Attila részleteket adott elő A fejedelem című musicalből

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az ünnepségen felszólalt Vigh László országgyűlési képviselő, aki a Rákóczi-örökség őrzése mellett az aktuális háborús helyzetről is beszélt, hangsúlyozva, a magyar emberek a béke megőrzésében érdekeltek. Korábban általában a rossz oldalon álltunk a háborúkban, most ki kell maradnunk. „Akik most üzennek nekünk, azoknak a felmenői segítettek leverni az 1848-as és az 1956-os forradalmunkat”, fogalmazott a képviselő. 

 

II. Rákóczi Ferenc fejedelem életútját Paál István, a rendező szervezet elnöke idézte fel, Bot Gábor és Hertelendy Attila színművész részleteket adott elő A fejedelem című musicalből, majd koszorúkat helyezett el a szobornál Vigh László, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke s a megemlékezést tartó szervezetek egy-egy képviselője. 

 

A méltó lebonyolításban a Vitézi Rend tagjai működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában