Félpályás lezárásra kell számítani

2022.03.25. 13:00

Elkezdődött a felújítás a 75-ös főút pacsai szakaszán

Megkezdődött a 75-ös főút városon átvezető szakaszán a felújítás a zalaigricei elágazó közelében a mezőgazdasági telep, illetve egykori vásártér és a szentpéterúri elágazó között.

Arany Gábor

Az Útinform közlése szerint a 19,7–20,5 kilométer között váltakozó oldalakon félpályás lezárásra kell számítani a hónap utolsó napjáig. A 18,5 kilométertől 20,8 kilométerig pedig augusztus 31-ig jeleznek félpályás lezárást a Rédics felé vezető oldalon. A munkálatok az utat kezelő Magyar Közút Zrt. beruházásába zajlanak. Ehhez kapcsolódóan a 75-ös keleti kivezető szakaszán a főút alatt áthúzódó csapadékcsatornák kitisztítását és az áteresz jelentős bővítését vállalta magára az önkormányzat. A nyugati kivezető szakaszon, a Deák Ferenc utcában a 32–34. számú házaknál kijelölt gyalogos-átkelőhely létesül, és a főút déli oldalán járdát építenek a Rákóczi–Kossuth utcai kereszteződésig. Ez utóbbit átalakítják, hogy a temetőnél a főútról déli irányban letérő járművek sebessége csökkenjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában