Frissen Zalából

2022.02.16. 07:00

Vigh László országgyűlési képviselő a fiatalok adómentességéről tartott sajtótájékoztatót

A kormány döntése szerint ez év elejétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak. A témával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos a megyeszékhelyi Joy Kávéházban.

Jóna István

Balazsicz Sára, Gál Xénia és Vigh László a fiatalok adómentességéről tartott tájékoztatón

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

Az adókedvezmény a tárgyévet megelőző július hónapban regisztrált bruttó átlagkereset szintjéig érvényesíthető. A kedvezményt automatikusan érvényesítik, s a fiatalok utoljára abban a hónapban vehetik igénybe, amikor betöltik a 25. életévüket. 


– Ilyen intézkedésre még nem volt példa Magyarországon – emelte ki a sajtótájékoztatón Vigh László. – A pályakezdő fiataloknak segítség kell, hogy elkezdhessék az önálló életüket. A pályájuk legelején szeretnénk nekik ezzel az intézkedéssel lökést adni. Látjuk, hogy egy mai fiatalnak a lakhatás, a számlák fizetése, a családalapítás mellett az utazás, a szórakozás és ruházkodás egyaránt komoly kiadásokat jelent. Bízunk benne, hogy a fiatalok értékelik majd azt a kedvezményt, amit a kormányzat biztosított számukra – tette hozzá az országgyűlési képviselő. 


A tájékoztatón részt vett Balazsicz Sára mesterdiplomás vidékfejlesztési agrármérnök, aki két éve dolgozik falugazdászként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Igazgatóságán. Az adókedvezménnyel közel 45 ezer forinttal több fizetést kap kézhez havonta. 


– Ez rendkívül nagy segítség, hiszen az így kapott pluszjövedelemből többet tudunk fordítani távolabbi céljaink megvalósítására. Jelentős motiváció egy fiatal pályakezdő számára, és a családalapítás tervezéséhez is biztosabb alapot ad. Jó érzés, hogy a kormány az idősebbek mellett odafigyel a fiatalokra is – mondta Balazsicz Sára.

 
A sajtótájékoztatón a kávét Gál Xénia szolgálta fel, aki fél éve dolgozik a kávézóban és szintén 25 év alatti. Számára 39 ezer forint pluszt jelent havonta az szja-mentesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában