Frissen Zalából

2022.02.18. 07:00

Újabb szelektív gyűjtőedényeket helyeztek ki Zalalövőn

Újabb szelektív gyűjtőedényeket helyeztek ki a városban, az önkormányzat ezúttal használt ruhák elhelyezésére biztosít lehetőséget. A gyűjtősziget a Borostyán Óvoda és Mini-Bölcsőde egészségügyi központ felőli bejárata mellett található.

Gyuricza Ferenc

Herceg Imre a gyűjtőkonténernél

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Herczeg Imre alpolgármester elmondta: Zalalövőn a környezettudatosság mindig kiemelt cél volt, az önkormányzat a szelektív gyűjtést és az újrahasznosítást is támogatja. Egy éve a használt sütőolaj és zsiradék gyűjtésének lehetőségét teremtették meg, most pedig a használt ruhák elhelyezését segítik elő. 


– A célokkal egyetértve biztosítjuk a konténerek felállításának lehetőségét egy erre szakosodott vállalkozásnak – mondta Herczeg Imre. – Magyarországon 1997 óta folyik a használt ruhák gyűjtése, jelenleg több mint 1400 konténerrel. Kiemelkedően jó eredmény, hogy a begyűjtött ruhák alig egy százaléka lesz tényleges hulladék, a többit adományként, turkálókban, vagy ipari alapanyagként, géptisztító rongyként hasznosítják. Városunk számára azért is hasznos ez a tevékenység, mert csökken a hulladék mennyisége, így kevésbé terheljük a környezetünket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában