Frissen Zalából

2022.02.02. 14:00

Megújul a zalaegerszegi Páterdomb legforgalmasabb útja

Folytatódnak a Kinizsi Pál utca burkolatfelújítási munkálatai 88,5 millió forintos ráfordítással, a Kovács Károly városépítő program keretében. A fejlesztés állapotáról sajtóbejáráson adtak tájékoztatást tegnap a városvezetők.

Jóna István

Balaicz Zoltán, Vigh László és Gecse Péter a sajtóbejáráson

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Indokolt volt a burkolatfelújítás folytatása a Kinizsi utcában, hiszen repedezett, kátyús és a közműfektetés nyomvonala által szabdalt volt az út – mondta Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette, hogy a 2018-ban megvalósult 1. és 2. ütem után egy újabb fontos korszerűsítés történhet kormányzati támogatásból, az arányos városfejlesztés jegyében. 

 

– Zalaegerszeg több pontján zajlanak építési munkálatok, folyamatosan fejlődik a város infrastruktúrája – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Kiemelte, hogy ezek a fejlesztések már négy évszakosak, kevésbé függnek az időjárástól. 

 

– Kiváló lehetőséget ad az egyes városrészek fejlesztésére a Kovács Károly városépítő program, hiszen a tavalyi évben egy gázvezeték-rekonstrukció, majd parkolóbővítés is megvalósulhatott a Páterdombon – emlékeztetett Gecse Péter, a térség önkormányzati képviselője. Hozzátette, hogy a Kinizsi utca felújítása kiemelt fontosságú, mivel a Páterdomb legnagyobb átmenő forgalmát vezeti le. A harmadik ütem révén a Holub és a Juhász Gyula utca közötti szakasz is meg tud újulni. 

 

Elhangzott, hogy a felújítási munkák során 225 folyóméter hosszúságban kap az út új aszfaltréteget, valamint a két oldalán megtörténik a szegélyek cseréje, a járdakapcsolatok akadálymentesítése és a parkolók felújítása. 

 

A csapadékcsatornát is felújítják, s 75 folyóméter hosszúságban elvégzik a közműkiváltásokat. A munkálatok előreláthatóan május 10-ig befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában